Odensjö församlingshem

Odensjö församlingshem är vackert beläget nära kyrkan och med utsikt över sjön Bolmen.

Församlingshemmet var från början en folkskola i Odensjö som flyttades i slutet av 1870-talet från Karsagård ”skolhusafållen” till kyrkbyn nära kyrkan. Byggnaden fick två klassrum, ett på vardera våning och en lärarbostad. År 1959 lades undervisningen ner och skolbyggnaden överläts för 5.000 kr av Lidhults kommun till Odensjö församling. Ombyggnaden var slutförd år 1967 med en större och en mindre sal med vikdörr emellan på första våningen samt lärarbostad. Köket en trappa upp försågs med en mathiss och i källaren grävdes det ut till pannrum, kapprum och toaletter.

Lärarbostaden hyrdes ut till slutet av 1980-talet. Därefter genomgick nedervåningen en genomgripande renovering. Resultatet ser vi än idag. Trappan till källaren och övervåningen är borta. Lärarbostadens kök byggdes om med två spisar och diskmaskin. Väggen till bostadens rum revs och på så sätt blev salens yta större. Entrén utökades med två toaletter och plats för ytterkläder. Nu har kyrkans personal uppehållsrum på andra våningen, tillgång till det gamla köket och omklädningsrum med dusch och toalett.

Möjlighet finns att hyra församlingshemmet för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter. I samlingssalen får det vistas 80 personer.

Lokalerna är tillgängliga med rullstol invändigt men saknar ramp vid ingången.

BRA ATT VETA

• För dig som är kyrkotillhörig i någon av Ljungby pastorats församlingar finns möjlighet att kostnadsfritt låna lokaler för samkväm i samband med dop, konfirmation och vigsel. Detta gäller även vid begravning som sker i Svenska kyrkans eller annan kristen ordning.
    Lokalerna upplåts kostnadsfritt den dag som dopet, konfirmationen, vigseln eller begravningen sker.
  • Vid annan uthyrning än ovanstående gäller full hyra. För aktuella priser kontakta pastorsexpeditionen.
  • Behöver du teknisk utrustning när du hyr, kom ihåg att anmäla det i god tid. Gärna i samband med din bokning.
  • Dukar, servetter och ljus ingår ej i hyran. Möjlighet finns att hyra linnedukar mot en kostnad.
  • I alla lokaler inom Ljungby pastorat gäller förbud mot tobaksrökning samt servering och förtäring av alkoholhaltiga drycker. Husdjur får ej vistas i lokalen.
  • Lokalen skall återlämnas i samma skick som den mottogs.
  • Har du bestämt dig för att hyra gäller tillgång till lokalen enligt de tider du valt att hyra. Förberedelser och efterarbete så som dukning, smyckning, disk och städning skall hinnas med inom den tiden.

Innan du hyr någon av våra lokaler bör du läsa igenom våra ordningsregler.
Ordningsregler för lokaler.pdf