Foto: Ljungby pastorat

Lidhults församlingshem

Lidhults församlingshem är ett stort hus i tre våningar som ligger i anslutning till Lidhults gamla kyrkogård mitt emot skolan.

Länge saknade Lidhults församling en samlingsplats och därför bildades en stiftelse på 1930-talet som skulle planera för ett församlingshem. Efter ett antal år hade ett kapital byggts upp och år 1954 hittades ett lämpligt objekt. Det aktuella huset var en mangårdsbyggnad i Tofthult, utanför Lidhult, byggd år 1865. Byggnaden köptes in och flyttades till sin nuvarande plats. Den 12 januari år 1956 invigdes församlingshemmet och då passade man på att samla in pengar till församlingshemmets kommande nya möbler och inredning. År 1988 byggdes församlingshemmet till och fick sin nuvarande form. 

Övervåningen inrymmer lokaler för församlingens verksamhet medan allmänna lokaler finns på första och andra våningen. På första våningen finns kapprum, fullutrustat kök och toaletter samt en samlingssal där det får vistas 55 personer. Andra våningen inrymmer ett mindre kök, en liten samlingssal, toaletter och en större samlingssal. I den större samlingssalen får 75 personer vistas och lämpar sig för föreläsningar och uppträden.

Första och andra våningen är tillgängliga med rullstol men byggnaden saknar hiss. 

Möjlighet finns att hyra församlingshemmet för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter. 

BRA ATT VETA 

  • För dig som är kyrkotillhörig i någon av Ljungby pastorats församlingar finns möjlighet att kostnadsfritt låna lokaler för samkväm i samband med dop, konfirmation och vigsel. Detta gäller även vid begravning som sker i Svenska kyrkans eller annan kristen ordning.
    Lokalerna upplåts kostnadsfritt den dag som dopet, konfirmationen, vigseln eller begravningen sker.
  • Vid annan uthyrning än ovanstående gäller full hyra. För aktuella priser kontakta pastorsexpeditionen. 
  • Behöver du teknisk utrustning när du hyr, kom ihåg att anmäla det i god tid. Gärna i samband med din bokning. 
  • Dukar, servetter och ljus ingår ej i hyran.
  • I alla lokaler inom Ljungby pastorat gäller förbud mot tobaksrökning samt servering och förtäring av alkoholhaltiga drycker. Husdjur får ej vistas i lokalen.  
  • Lokalen skall återlämnas i samma skick som den mottogs. 
  • Har du bestämt dig för att hyra gäller tillgång till lokalen enligt de tider du valt att hyra. Förberedelser och efterarbete så som dukning, smyckning, disk och städning skall hinnas med inom den tiden.  

Innan du hyr någon av våra lokaler bör du läsa igenom våra ordningsregler.
Ordningsregler för lokaler.pdf

Allmänn information och tillgänglighet

Besöksadress: Storgatan 1, 341 71 Lidhult 
GPS: 56.829219, 13.448382

Byggnadsår: 1865, flyttad till Lidhult 1956.

Kapacitet: 55 personer på våning 1 + 75 personer på våning 2.

Tillgänglighet: Första och andra våningen är tillgängliga med rullstol men byggnaden saknar hiss.

Hörslinga: Ja

Tillgänglighetsanpassad toalett: Ja

Parkering: Parkering med begränsat antal platser finns i anslutning till byggnaden. Större parkering finns vid kyrkan på gångavstånd.