Diakonal gemenskap Ljungby

Diakonal gemenskap är en öppen grupp för dig som vill uppleva en stunds gemenskap kring ett givet program.

När vi möts delar vi mycket: glädje och sorg, vardagsliv och gyllne ögonblick. I Diakonal gemenskap träffas vi på onsdagar i församlingshemmet mellan kl 14.00-16.00. Programpunkterna varierar: sång och musik, bildvisning, klädvisning och föredrag.

Gemenskapen inleds med olika gästföreläsare vecka för vecka. I programmet nedan ser du vad som händer den här terminen. Efter föreläsning serveras kaffe med avslutande andakt.

Ålder: Alla åldrar
Dag och tid: Onsdagar kl 14.00-16.00
Plats: Ljungby församlingshem
Fika 30 kr.
Du kan, om du har kyrkbilskort, beställa kyrkbil till samlingarna.

Detta har vi, bland annat,gjort tidigare:

• ”Glömda profiler inom Ljungby kommun”. Föredrag och samtal med Krister Ljungberg.

• Evangelium enligt Astrid Lindgren”. Föredrag med Nisse Norén.

• Monica Z. Föredrag och musik med Hanna Elwe.

• ”Minnen från 41 års prästtjänst” Föredrag med Harald Gustafsson och ett dragspel.

• Musik med Charlotte Polson och Walter Berggren.

• Årlig jullunch i december

Vårens program 2022

Onsdag 16 mars
”Händer” Leif Önnerby kommer hit och spelar. Vi får även möjlighet att sjunga med.

Onsdag 23 mars
Lars Jerrhag och visgruppen 4 skägg bjuder på visor, blandad repertoar.

Onsdag 30 mars
”Pilgrimsvandra till Santiago” vår nye komminister Anders Hallberg berättar och visar bilder.

Onsdag 6 april
Wivan Blomster och gruppen ”Linneorna” (f.d SOS) förgyller vår träff denna dag.

Onsdag 13 april UTGÅR – STILLA VECKAN.

Onsdag 20 april UTGÅR – präst och diakonmöte i växjö.

Onsdag 27 april
”Regnskog – jordens lunga”. Ingmar Skogar kommer hit och visar bilder.

Onsdag 4 maj
”Gott och blandat med godisbitar i olika smaker”. Mikael Brorsson bjuder på musik av blandat slag.

Onsdag 11 maj
Rodhe-Maria Karlsson från Open Doors kommer hit och berättar om situationen för våra kristna trossyskon.

Onsdag 18 maj
”Ut i det gröna” – utflykt mot hemligt mål.