Foto: Josefin Petersson

Berättande kyrkogård

Ljungby skogskyrkogård har en rik historia dold bakom gravstenarna. Som ett led i skogskyrkogårdens 100 års firande öppnar vi nu dörren till historien.

Foto: Emma Petersson, Ljungby kyrkogårdsförvaltning.

Välkommen att ta del av Skogskyrkogårdens historia och kulturarv samt lyssna till berättelser om intressanta levnadsöden från vår stad Ljungby.

Du har nu möjlighet att gå på en egen kulturvandring i lugn och ro.

Ljudguiden består av 12 punkter i olika kvarter, där du med hjälp av en karta kan hitta gravplatserna på Skogskyrkogården.

Du använder din mobiltelefons kamera eller en app för QR-kods läsning och skannar QR-koden bredvid graven.

Ljudguiden är utarbetad av kyrkogårdschefen Bernt Fridh, arkivarien och Ljungbyforskaren Carl-Magnus Gripenhed samt producenten Fredrik Emmerfors.

HUR LYSSNAR JAG PÅ LJUDGUIDEN

För att lyssna på ljudguiden använder du din mobiltelefon.

• Starta mobiltelefonens kamera.
  • Rikta kameran mot QR koden och håll kameran still tills telefonen reagerar på koden.
  • Godkänn att Svenska kyrkans kakor installeras.
  • Klicka på länken för att gå till sidan där ljudklippet ligger.
  • Spela upp ljudklippet.

Gäller för de flesta moderna mobiltelefoner. Om QR skanning inte fungerar så rekommenderar vi att du surfar till gravens hemsida för att lyssna på klippet där.