Kontakt

Åkerbo församling Besöksadress: Svaltingvägen 1, 58564 Linghem Telefon: +46(13)236650 E-post till Åkerbo församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Åkerbo församling

Söder om Roxen breder sig bördiga åkrar, hagar och skogar ut. Här, i östra delen av Linköpings kommun ligger Åkerbo - en församling med både landsbygd och snabbt växande tätorter som Linghem och Ekängen. Drygt 15 000 människor bor i församlingen. Varje dag kommer hundratals hit för att arbeta, gå i skola eller i andra ärenden. Gud var med oss alla!

Åkerbo församling söker en arbetsledande komminister. Här kan du se vilka vi är och vem vi hoppas att du är!

Är du vår nya präst?

Lyssna på ärkebiskopens podcast i sommar. Totalt finns det 15 avsnitt där ärkebiskopen under 45 minuter samtalar om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället med utvalda gäster.

Prata till punkt med ärkebiskopen

Sommartid fylls Åkerbos kyrkor av extra mycket vacker musik. Allt från solosång till soul.

Sommarens musik

Hur styrs Åkerbo församling? Hur kan jag påverka? Var hittar jag protokoll från kyrkorådsmöten? Hur gör jag för att gå med i Svenska kyrkan?

Det här är Åkerbo

Välkommen till en dag för att stanna upp, varva ner och hämta kraft i Askeby kyrka och församlingshem med omgivningar den 21 augusti.

Stilla dag i Askeby

I slutet av maj delades senaste numret av Församlingsguiden ut. Läs om konfirmation, om sommarmässor i Askeby (och alla andra gudstjänster också förstås) samt om den nya förskolan i Samlan som du själv kan vara med och namnge.

Sommarens Församlingsguiden på webben

Söndag 22 maj konfirmerades ungdomarna i fyra av årets konfirmandgrupper. En femte grupp konfirmerades i juni. I september startar nya grupper. Läs om dem här.

Konfirmationstider

Förskolan, som öppnar 2 januari 2017,  kombinerar kristna värderingar och utomhuspedagogik.

Välkommen till vår nya förskola!

Förskolan, som öppnar 2 januari 2017, kombinerar kristna värderingar och utomhuspedagogik. Förskolan ligger i Tallboda, i församlingsgården Samlans lokaler som delvis byggs om för att anpassas till förskoleverksamheten.

Församlingen stödjer Missing People Östergötland, som hjälper polis och anhöriga att spåra försvunna personer genom skallgångskedjor.

Pengarna går bland annat till material för patruller, akutgrupper, specialsök (t ex undervattensrobotar för räddningsoperationer i marina miljöer) och utbildningar.

Vill ditt företag vara med och stödja? Maila ostergotland@missingpeople.se

Besöks- och postadress:
Svaltingvägen 1