Kontakt

Åkerbo församling Besöksadress: Svaltingvägen 1, 58564 Linghem Telefon: +46(13)236650 E-post till Åkerbo församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Åkerbo församling

Söder om Roxen breder sig bördiga åkrar, hagar och skogar ut. Här, i östra delen av Linköpings kommun ligger Åkerbo - en församling med både landsbygd och snabbt växande tätorter som Linghem och Ekängen. Drygt 15 000 människor bor i församlingen. Varje dag kommer hundratals hit för att arbeta, gå i skola eller i andra ärenden. Gud var med oss alla!

Vill du bli Ung Ledare? Anmäl dig genom att klicka här

Bli Ung ledare!

Utbildningsprogrammet Ung ledare vänder sig till dig som nyligen konfirmerats och vill ha någon form av frivillig ledaruppgift. Vi träffas i Linghems församlingsgård och någon gång per termin i S:t Martin. Kurshelger på stiftsgårdarna i Vårdnäs och Gransnäs ingår också. Vill du bli Ung Ledare? Anmäl dig genom att klicka här

Följ med till stiftsfesten i Vadstena lördag 17 september (inte söndag som det står i Församlingsguiden .

Stiftsfesten 2016

Åkerbo församling söker en arbetsledande komminister. Här kan du se vilka vi är och vem vi hoppas att du är!

Är du vår nya präst?

Hur styrs Åkerbo församling? Hur kan jag påverka? Var hittar jag protokoll från kyrkorådsmöten? Hur gör jag för att gå med i Svenska kyrkan?

Det här är Åkerbo

Konfirmationstider

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Vem kan man lita på? Vad händer när jag dör? Varför finns religioner? - och andra frågor som kan vara viktiga för dig. Konfirmation betyder bekräftelse och konfirmation i Svenska kyrkan är en bekräftelse av både ditt dop och dig. I dopet lovar Gud att alltid vara med dig oavsett hur livet är och blir. Under konfirmandtiden får du veta mer om vad det kan innebära.

Vecka 35 börjar vi igen...  barntimmar pilgrimsvandringar, babysång och sopplunch är några av de verksamheter du kan delta i.

Babysång, bakgrupp, BEAT...

Vecka 35 börjar vi igen... barntimmar pilgrimsvandringar, babysång och sopplunch är några av de verksamheter du kan delta i.

Tisdagen den 16 augusti delades höstnumret av Församlingsguiden ut.  Läs om vårt miljöarbete och om höstens verksamheter och gudstjänster.

Läs nya numret av Församlingsguiden

Tisdagen den 16 augusti delades höstnumret av Församlingsguiden ut. Läs om vårt miljöarbete och om höstens verksamheter och gudstjänster.

I höst, med början 6 oktober, fortsätter temakvällarna "Trolig torsdag".

Trolig torsdag fortsätter i höst

I höst, med början 6 oktober, fortsätter temakvällarna "Trolig torsdag".

Har ditt barn särskilda behov?

Behöver du en mötesplats för familjer med liknande erfarenheter?

Finns det plats för våra barn?

Har ditt barn särskilda behov? Behöver du en mötesplats för familjer med liknande erfarenheter?

Förskolan, som öppnar 2 januari 2017,  kombinerar kristna värderingar och utomhuspedagogik.

Välkommen till vår nya förskola!

Förskolan, som öppnar 2 januari 2017, kombinerar kristna värderingar och utomhuspedagogik. Förskolan ligger i Tallboda, i församlingsgården Samlans lokaler som delvis byggs om för att anpassas till förskoleverksamheten.

Församlingen stödjer Missing People Östergötland, som hjälper polis och anhöriga att spåra försvunna personer genom skallgångskedjor.

Pengarna går bland annat till material för patruller, akutgrupper, specialsök (t ex undervattensrobotar för räddningsoperationer i marina miljöer) och utbildningar.

Vill ditt företag vara med och stödja? Maila ostergotland@missingpeople.se

Besöks- och postadress:
Svaltingvägen 1