Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Grupper för samtal

Ibland hjälper det att dela tankar och känslor med varandra.

I Åkerbo församling erbjuds, utöver enskilda samtal, olika samtalsgrupper för dig som tycker om att samtala i grupp. Här presenteras några av grupperna. Skulle du vilja samtala i grupp kring ett särskilt ämne eller en särskild situation? Då är du välkommen att höra av dig till oss med ditt förslag.

Sorgegruppen 

En samtalsgrupp för dig som nyligen mist någon närstående (make, maka eller sambo). Ibland kan det vara till hjälp att dela sina tankar med andra som har liknande upplevelser. I andras ord och känslor kan man känna igen sig själv och sin sorg. Dag, tid och plats bestäms utifrån gruppens önskningar.

Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Lev vidare - tillsammans

Du som förlorat din livskamrat och det har hunnit gå ett tag. Känns sorgen och ensamheten fortfarande tung? När man träffar andra i samma situation kan vägen bli lättare att gå. Vi träffas en tisdag i månaden kl 14-16 på olika platser i vår församling.

Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Deep Talk

Deep talk kan vara ett alternativ till psykoterapi eller enskilda samtal för dig som hellre pratar i grupp.  Gruppen samlas kring en berättelse som får bli spegel till vår egen berättelse. I rummet skapas en lugn atmosfär som möjliggör livsnära samtal.

Grupperna startar löpande och består av som mest sex deltagare som träffas regelbundet under en begränsad tid.

Kontakta vår terapeut Elin Rundh Dapo för mer information.

Finns det plats för våra barn?

Vi erbjuder en mötesplats för barn och familjer med särskilda behov. Ett sammanhang att lära känna varandra och utbyta erfarenheter. En kravlös gemenskap med möjlighet till samtal, lek, musik i olika former m.m. 

För närvarande finns en grupp föräldrar som träffas, där finns det plats för fler. Vi välkomnar också nya grupper där både föräldrar och barn, stora som små deltar.
Låter det här som en mötesplats för dig och ditt/dina barn? 

Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Välkommen till samtalscentrum

Hos oss finns alltid någon att tala med. Läs här om dina möjligheter till samtal.

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? Då är du välkommen till samtal hos präst eller diakon. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation. Samtalen är kostnadsfria och sker under tystnadsplikt.

Närbild på blommorna i ett körsbärsträd.

Terapeutiska samtal

Mår du dåligt? Vill du lära känna dig själv och förändra något i ditt liv? Då kan psykoterapi vara till hjälp.

Samtalsstöd

Hos oss finns alltid någon att tala med. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Klicka här för att läsa mer om dina möjligheter till samtal.