Samtal och stöd

Hos oss finns alltid någon att tala med. Läs nedan om dina möjligheter till samtal.

Välkommen till samtalscentrum

Hos oss finns alltid någon att tala med. Läs här om dina möjligheter till samtal.

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? Då är du välkommen till samtal hos präst eller diakon. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation. Samtalen är kostnadsfria och sker under tystnadsplikt.

Närbild på blommorna i ett körsbärsträd.

Terapeutiska samtal

Mår du dåligt? Vill du lära känna dig själv och förändra något i ditt liv? Då kan psykoterapi vara till hjälp.

En ung tjej sitter i sin säng med en surfplatta i händerna.

Ungdomschatten

Vill du prata om något? Här kan du som är mellan 13-25 år chatta anonymt med en vuxen.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Grupper för samtal

Ibland hjälper det att dela tankar och känslor med varandra. Se våra samtalsgrupper här.

Jourhavande präst

Nu finns jourhavande präst även på nätet. Chatten är öppen alla dagar kl. 18.00-24.00. Du kan också ringa eller skicka e-post när du vill. Klicka här om du vill veta mer eller ta kontakt.

Låt oss prata om...

Här pratar vi om allt mellan himmel och jord! Klicka här för att ta reda på vilka samtalskvällar du kan vara med på.

Övrigt samtalsstöd i Svenska kyrkan

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En man med prästkrage sitter hos en man som ligger i en sjukhussäng.

Sjukhuskyrkan

Oavsett om du är patient, anhörig eller anställd finns Sjukhuskyrkan som stöd. Du behöver inte vara kristen för att besöka oss. Sjukhuskyrkan finns idag på 73 sjukhus i Sverige.

Kvinna bär många orangea böcker.

Universitetskyrkan

Är du student eller medarbetare vid universitet eller högskola? Då kan du vända dig till universitetskyrkan med dina frågor och funderingar. Där finns präster, pastorer eller diakoner som lyssnar och samtalen förs under tystnadsplikt. Du behöver inte vara kristen, alla är välkomna.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin.  Palveleva puhelin on osa kirkon sielunhoitoa. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän  kanssa.

Händer som gör tecknet för "kyrka" - framför en kyrka.

Samtalsjour för döva via bildtelefon

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner.