Någon att tala med

Ibland är livet inte så enkelt. Då kan det kännas bra att få tala med någon som lyssnar. Våra präster och vår diakon har tystnadsplikt. Vi har kanske inte svar på alla frågor men vi kan lyssna och kanske hjälpa dig vidare. Vi har enskilda samtal och samtal i grupp för sörjande.

Vill du tala med någon på Samtalscentrum i Tallboda så tar du kontakt med oss via  013-21 79 04.

Önskar du samtala med en präst eller diakon kan du ringa till 013-23 66 59, så svarar någon av oss direkt. Du kan också kontakta någon av oss präster och diakoner på våra egna telefonnummer, om du vill prata med någon särskild. Här hittar du alla kontaktuppgifter.

Sorgegruppen

är en samtalsgrupp för dig som nyligen mist någon närstående (make, maka eller sambo). Ibland kan det vara till hjälp att dela sina tankar med andra som har liknande upplevelser. I andras ord och känslor kan man känna igen sig själv och sin sorg. Dag, tid och plats bestäms utifrån gruppens önskningar.
Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Lev vidare - tillsammans

Du som förlorat din livskamrat och det har hunnit gå ett tag. Känns sorgen och ensamheten fortfarande tung? När man träffar andra i samma situation kan vägen bli lättare att gå. Vi träffas en tisdag i månaden kl 14-16 på olika platser i vår församling. Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

jourhavande präst

Nu finns jourhavande präst även på nätet. Chatten är öppen alla dagar kl. 20.00-24.00. Du kan också skicka e-post när du vill. Klicka här om du vill veta mer eller ta kontakt.

"Man tror man är ensam om att känna så här"
I församlingsguiden nr 1/2013 finns en intervju med några av deltagarna i våra samtalsgrupper. Läs artikeln här.