Någon att tala med

Ibland är livet inte så enkelt. Vi får svårigheter i äktenskapet eller i föräldrarollen. Vi hamnar i livskriser och vi drabbas av sorg. Också barn kan drabbas av sorg. Då kan det kännas bra att få tala med någon som lyssnar. Våra präster och vår diakon har tystnadsplikt. Vi har kanske inte svar på alla frågor men vi kan lyssna och kanske hjälpa dig vidare. Vi har enskilda samtal och samtal i grupp för sörjande.

Vill du tala med någon enskilt tar du kontakt med oss via vår telefonsvarare, 013-21 79 95. Berätta var och när du vill samtala, så hör vi av oss. Här hittar du präster och diakon i Åkerbo församling.

Sorgegruppen

är en samtalsgrupp för dig som nyligen mist någon närstående (make, maka eller sambo). Ibland kan det vara till hjälp att dela sina tankar med andra som har liknande upplevelser. I andras ord och känslor kan man känna igen sig själv och sin sorg. Dag, tid och plats bestäms utifrån gruppens önskningar.
Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Lev vidare - tillsammans

Du som förlorat din livskamrat och det har hunnit gå ett tag. Känns sorgen och ensamheten fortfarande tung? När man träffar andra i samma situation kan vägen bli lättare att gå. Vi träffas en tisdag i månaden kl 14-16 på olika platser i vår församling. Kontakta vår diakon Elisabeth Tegnevik för mer information.

Höstens träffar

13 augusti - Gistads prästgård

17 september - Samlan, Svenska kyrkan i Tallboda (Medvindsv. 35)

15 oktober - Östra Hargs församlingshem

12 november - Vårdsbergs sockenstuga

10 december - Linghems församlingsgård

Seniorsamtal - livet efter pension

Vi vänder oss i första hand till dig som är ålderspensionär och har funderingar över vad som nu händer med livet.

En studiecirkel med sju träffar (25 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december) i Samlan, Svenska kyrkan i Tallboda 16.30. Fika från 16:00.

Anmälan senast den 20 september

Information, Stefan Alström

jourhavande präst

Nu finns jourhavande präst även på nätet. Chatten är öppen måndag-torsdag kl. 20.00-24.00. Du kan också skicka e-post när du vill. Klicka här om du vill veta mer eller ta kontakt.

"Man tror man är ensam om att känna så här"
I församlingsguiden nr 1/2013 finns en intervju med några av deltagarna i våra samtalsgrupper. Läs artikeln här.