Närbild på blommorna i ett körsbärsträd.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Terapeutiska samtal

Mår du dåligt? Vill du lära känna dig själv och förändra något i ditt liv? Då kan psykoterapi vara till hjälp.

De terapeutiska samtalen är till för enskilda eller par som vill få hjälp att förändra något i livet. Du kanske vill förändra ett relationsmönster eller kämpar med stress, ångest eller depression. I vår församling sker de terapeutiska samtalen på psykodynamisk och affektfokuserad grund. Det betyder att vi arbetar med att lära känna oss själva, våra känslor och relationer. Genom detta arbete kan vi minska vårt psykiska lidande idag och framåt.

Vi erbjuder kort- eller långtidsterapi i relation till behov. Våra terapeuter har grundläggande psykoterapeututbildning (steg 1) och går i handledning. De första fem samtalen är kostnadsfria, därefter tas en avgift ut. Eftersom vi vill erbjuda psykoterapi oberoende av ekonomiska förutsättningar finns möjlighet till reducerad avgift, detta görs vid behov tillsammans med terapeuten.

För ungdomar upp till 20 år är samtalen alltid kostnadsfria.

Vår terapimottagning

SAMLAN, MEDVINDSVÄGEN 35 I TALLBODA
Vi är öppna för alla som bor eller vistas i Åkerbo, samt i mån av tid även för övriga.

Kontakta Samtalscentrum

Boka en tid

Välkommen till samtalscentrum

Hos oss finns alltid någon att tala med. Läs här om dina möjligheter till samtal.

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? Då är du välkommen till samtal hos präst eller diakon. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation. Samtalen är kostnadsfria och sker under tystnadsplikt.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Grupper för samtal

Ibland hjälper det att dela tankar och känslor med varandra. Se våra samtalsgrupper här.

Samtalsstöd

Hos oss finns alltid någon att tala med. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Klicka här för att läsa mer om dina möjligheter till samtal.