Välkommen Fredrik!

Fredrik Carlin har börjat som klockare i Åkerbo under hösten, då han lämnade Vikingstad församling efter 21 år som församlingspedagog. I bagaget har han även med sig en examen i historia som inte använts tidigare, men som han hoppas kunna ha stor nytta av i den här nya tjänsten. Han är 57 år och bor i en villa i Vikingstad med sin fru. Tillsammans har de tre barn och två barnbarn. I vår blir de ännu fler i familjen.

-        Jag blir snart morfar och mycket av min uppmärksamhet går åt barnbarnen, men jag har även andra intressen. Jag är förtjust i att vara i min trädgård och tycker mycket om mina palettblad. 

Fredrik är tydlig med att det ska bli spännande lära känna Åkerbo församling. Det har bara gått runt två veckor när vi samtalar och på frågan om han ser fram emot något särskilt svarar han;

-        Det känns fortfarande lite snurrigt så här precis i början, men jag brinner för fortbildning av alla slag och ser fram emot att få människor att upptäcka kyrkan på olika nivåer - i historisk kontext, men också i en teologisk. Jag har fått en kul tjänst där jag får sprida kulturarvet som finns i församlingen, både det fysiska och det traditionella.

Tjänsten som klockare är helt ny för församlingen och det i sig kan vara en utmaning. Men Fredrik verkar gilla att förnya och hitta på idéer.

-        Att börja en ny tjänst är ju stimulerande, jag behöver sträcka mig lite och testa nytt. Det är bra att få vända och vrida lite på sig själv. 

Vad är ditt bästa redskap i det nya arbetet? 

-        Min bästa egenskap tror och hoppas jag är min förmåga att lyfta andra. Och så är jag ganska bra på att möta alla åldrar, jag har haft grupper med barn och konfirmander, ungdomar och vuxna i min tidigare roll som församlingspedagog, så jag har i alla fall tränat mycket på att se andra.

Nu när vi närmar oss advent och jul, ge oss ett bra tips! 

-        Hoppa vad som helst i julstöket, men glöm inte den egna inlagda sillen. 

Intervjuer med anställda

Vill du lära känna vår personal? Här finns flera intervjuer.

Församlingsexpeditionen

Kontakta oss gärna om du har frågor, vi har också hand om alla bokningar.

Personal

Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Hör gärna av dig direkt till oss.

Åkerbo församling

Telefon:
013-23 66 50
Öppettider:
måndag 13-15, tisdag 10-12, onsdag 13-15, torsdag 10-12, fredag-söndag stängt.

Besöks- och postadress:
Medvindsvägen 33A, 582 72 Linköping

E-post:
akerbo.forsamling(@)svenskakyrkan.se

Webbredaktörer:
Klara Grundström
Emma Aspegren