Foto: Emma Björkman

Konfirmation

Vem är jag egentligen? Vad vill jag med mitt liv? Vem kan jag lita på? Finns Gud?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmandtiden är till för att lära känna dig själv, andra och Gud bättre. Här finns möjlighet att prata om allt mellan himmel och jord. Under året följer vi varandra genom allt som livet är och kan vara.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud, att just du är värdefull och viktig för att du är du, precis som du är. Vi arbetar aktivt för mångfald och öppenhet. Var och en ska känna sig sedd och uppskattad för sin egen skull. Du har rätt att ta plats i världen och kommer få möjlighet att betyda något för någon annan, men också lära känna dig själv och dina unika förmågor. Tillsammans är vi mycket mer!

...när ni samlas har var och en något att bidra med...

1 Kor 14:26

Att konfirmeras är att ha tagit sig an livets stora frågor. I Åkerbo finns tre konfirmandgrupper som tillsammans reflekterar kring och upplever de kristna högtiderna och delar tankar - om tro och livets berg- och dalbana.

Öppna mig för din kärlek. Världen behöver mig . Världen behöver din kärlek strömmande genom mig.

psalm 96 (1986 års psalmbok)

Konfirmandåret 2022-2023 börjar v.37 och konfirmationerna sker under pingsthelgen 27-28 maj och helgen därpå, 3-4 juni 2023. Om du går i nian, på gymnasiet eller är vuxen och känner att du missat något, så är du också välkommen att konfirmera dig och vara med i verksamheten. Du behöver inte vara döpt för att börja konfirmationsåret. 

Läger och resor

Får du en klump i magen när du tänker på läger? Det viktigaste är att vi har roligt tillsammans. För den som inte vill åka på läger finns andra alternativ. Hör av dig i förväg så kommer vi överens om vad som blir bäst för både dig och oss.

Under hösten så genomför vi dagläger och övernattning på hemmaplan. Men under våren, i v.8 så åker vi på resa till London och St. Albans. Mer information om detta kommer framöver, men det kan redan nu vara läge att kolla upp giltighet på pass och börja förbereda sig i tanken. 

Anmäl dig till en konfirmandgrupp!

Vi startar v.37 och träffas ojämna veckor. Läs mer här! Anmälan är öppen fram till 21 augusti.

Informationskväll i Tallboda

Har du frågor kring konfirmationsåret, eller vill du träffa oss en stund innan vi drar igång? Vi ses på informationskväll 18 augusti mellan 18.00-20.00 utanför församlingsgården Samlan, bredvid fotbollsplanen i Tallboda. Vi grillar tillsammans och hela familjen är välkommen!

Konfirmandrummet

Här finns digitalt material att spana in!

Pandemi, planer och pizzakväll

Läs mer om konfaåret 20-21 här!

Vi som arbetar med ungdomar är...