Deep talk

Återhämtar du dig från en period av stress och utmattning?  Vill du ge dig själv tid att reflektera och lyssna inåt? 

Deep Talk kan vara för dig som upplevt stress och utmattning och vill ge dig själv tid och utrymme att tillsammans med andra läka och hitta dig själv igen. Samtalen sker i grupp och personer som deltagit i Deep Talk berättar att de uppskattat det lugn som lägger sig i rummet, och att det finns utrymme både för den som vill tänka högt och för den som vill reflektera inåt.

Deep Talk använder berättelser som utgångspunkt för samtal om livets stora frågor och skapar tid och utrymme för att koppla av, leka och skapa tillsammans. Detta är ofta platsen för förtroende där meningsfull gemenskap kan uppstå. Berättelser berättas i sanden med enkla rekvisita och handrörelser. Den samlade gruppen bjuds in att undra och reflektera själva. Efter berättelsen guidas gruppen med en mild struktur för att relatera berättelserna till sina egna livserfarenheter. Varje berättelse följs av ett moment av gemensam lekfull undran. 

Samtalsstöd

Hos oss finns alltid någon att tala med. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Klicka här för att läsa mer om dina möjligheter till samtal.

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? Då är du välkommen till samtal hos präst eller diakon. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation. Samtalen är kostnadsfria och sker under tystnadsplikt.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Grupper för samtal

Ibland hjälper det att dela tankar och känslor med varandra. Se våra samtalsgrupper här.

Närbild på blommorna i ett körsbärsträd.

Terapeutiska samtal

Mår du dåligt? Vill du lära känna dig själv och förändra något i ditt liv? Då kan psykoterapi vara till hjälp.