Foto: Klara Grundström

Linghem

1986 togs det första spadtaget till Linghems församlingsgård (spaden kan för övrigt ses vid dörren in till kyrksalen). Ett år senare, på Mikaelidagen, var det dags att inviga huset med sin blå-gredelina färgsättning.

Vill du hyra lokalen? Klicka här.

Lokalerna i Linghem kan hyras till stora sällskap. Omkring 100 personer får plats. Det finns ett stort, fullutrustat kök och mat- och kaffeservis för 100 personer.

Bakgrunden till den nya församlingsgården var att dåvarande Törnevalla och Vårdsbergs församlingar börjat bli trångbodda i sina omkringliggande lokaler. När det blev dags att bygga nytt föll valet på Linghem eftersom det var en ort som växte och där det saknades en stor samlingslokal.

Från början användes byggnaden i första hand som församlingsgård, med stor barn- och ungdomsverksamhet. Men även gudstjänster och förrättningar som dop och vigslar började efterfrågas. Första paret som vigdes var för övrigt de två arkitekter som ritat församlingsgården.

"Frälsaren med det våta skägget" kallas ikonen som sitter på väggen bakom altarbordet i Linghem. Vill du veta mer om ikonen? Läs här.

Mässa firas varje söndag kl 11.

Förutom kyrksal och församlingsgård rymmer byggnaden församlingsexpedition och kontor för församlingens anställda.

Områdesansvarig: Ingalill Varverud, 0708-18 06 32

Ikonen i kyrksalen.
Ikonen i kyrksalen. Foto: Jarl Asklund

Vad händer ...

i kyrkan? Läs mer här.