Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Åkerbo församling Besöks- och postadress: Svaltingvägen 1, 58564 Linghem Telefon: +46(13)236650 E-post till Åkerbo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Personal

Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Nedan finns en närmare presentation av några som arbetar eller har arbetat i Åkerbo församling.

Vaktmästare Andreas Modigh sätter upp psalmnumren i S:t Martin. Bild: Foto Charlotte Angelhoff

20180827

Evelina Ronestjärna är 31 år och bor med maken Jonathan och sönerna Kaleb och Joel i Mantorp utanför Linköping. Hon och Jonathan kommer ursprungligen från norra Sverige och hennes släkt finns kvar i Lycksele. Tidigare arbetade hon som kantor men platsannonsen från Åkerbo fick henne att ta chansen till något nytt. Så nu har hon sadlat om och kommer att arbeta som pedagog.

Hon har alltid jobbat pedagogiskt och målgruppen barn och familj känns intressant. ”Hjärtat ligger nära tanken om att familjer ska kunna mötas i kyrkan”, säger hon och är mycket sugen på att få sätta igång att arbeta särskilt med babymassage. Eftersom hon själv deltagit i babymassage med de egna barnen vet hon hur mycket det betyder för relationen. Det är så mycket press på barnfamiljer idag och här ges möjlighet att komma nära med beröring, sång, musik och gemenskap.

Musiken är ett bra verktyg att arbeta pedagogiskt med, sång och musik berör människor och ger glädje och gemenskap.

Evelina Ronestjärna har sadlat om från kyrkomusiker till pedagog.

Tack vare sin egen trädgård har hon överraskats av hur kul det är med träd, växter och blommor. Hon bara längtar efter att få beskära sina träd. ”Wow, att ansa och långsiktigt se dem utvecklas”. Med småbarn har hon inte tid med läsning annat än tidningar men ser gärna film och serier. Storuman forever är en favoritserie tack vare hennes starka intresse för miljöfrågor. Det sprider sig i familjen och sonen skulle absolut källsortera sina avlagda nappar när det var dags att sluta med napp.

Välkommen Evelina!

TextMaria Bergendahl

Fler intervjuer

David Erlingborn, husfar
Anna Westerling och Emma Björkman, pedagoger
Emelie Hjerth, pastorsadjunkt
Ann-Britt Riccono, expeditionspersonal
Sara Ringborg, pedagog
Anders Krantz, musiker
Katja Ekman, präst


Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Klicka i menyn till vänster så hittar du alla våra anställda.