Foto: Magnus Sethson

Musik och körer

I Åkerbo församling finns flera körer. Vilken passar dig?

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.
Foto: Johannes Frandsen

Barnkörer

Solstrålarna

LINGHEM - För barn i förskoleklass till åk 3. Träffas på tisdagar 16.30-17.15 i Linghems församlingsgård. Klicka här för anmälan. För information, kontakta Evelina Ronestjärna.

Pärlorna

EKÄNGEN - För barn i åk 1 till 2. Träffas på tisdagar 16.30- 17.15 i S:t Martin, Ekängen. Klicka här för anmälan. För information, kontakta Kristin Stenberg.

Kristallerna

EKÄNGEN - För barn i åk 3 till 5. Träffas på tisdagar 15.15- 16.00 i S:t Martin, Ekängen. Klicka här för anmälan. För information, kontakta Kristin Stenberg.

Diamanterna

EKÄNGEN - För barn i förskoleklass. Träffas på måndagar 14.30-15.15 i S:t Martin, Ekängen. Klicka här för anmälan. För information, kontakta Emma Björkman.

Sångare från flera av församlingens körer framförde Händels Messias i Törnevalla kyrka i mars 2013.
Foto: Magnus Sethson

Körer för vuxna

Gistad kyrkokör

TÖRNEVALLA - Ses torsdagar 19.00-21.00 i Törnevalla församlingshem. Information: Mia Brunberg Ulriksson

Alla kan sjunga

BANKEKIND - En nybörjarkör för vuxna. Träffas onsdagar 19.00-20.30 i församlingsgården. Information: Mia Brunberg Ulriksson

Medvind

TALLBODA - En kör för daglediga. Vi ses torsdagar 13.00-14.30. Information: Michael Augustson

Plogen

LINGHEM - Kör för daglediga. Vi sjunger tillsammans på torsdagar 10.00-11.30. Information: Michael Augustson

Kom och Sjung

EKÄNGEN - En öppen kör för vuxna. Vi ses några tisdagar per termin i S:t Martin mellan 18.30-19.30. Vid intresse, kontakta Kristin Stenberg.

Östra Hargs kyrkokör

ÖSTRA HARG - En blandad kör för vuxna. Träffas onsdagar 19.00-20.30 i församlingshemmet. Information, Kristin Stenberg

Sofiakören

LINGHEM - Damkör som träffas tisdagar 19.00-21.00. Information: Sofia Liljedahl

Ceciliakören

EKÄNGEN - Damkör som ses onsdagar 18.30-20.30. Information: Anders Krantz

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Ensembler

Krantz grannlåt

TÖRNEVALLA - En folkmusikgrupp. Vid intresse, kontakta Anders Krantz.

Ensemble Gaudium

En ensemble som spelar klassisk musik. Vid intresse, kontakta Anders Krantz.

Musik för ACT Svenska kyrkan

Under våren 2021 spelades flera korta konserter in i och runt Linköping, till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete, ACT Svenska kyrkan. Här finns Åkerbos bidrag!

Kyrkan i Lillkyrka var fullsatt när DUoJAzz sjöng där i somras.

Låt musiken flöda!

Känner du dig frusen? Värm sinnet med några smakprov på den musik som fyllt våra kyrkor.

Psalmer till tröst

Sök tröst i musiken - här är några älskade psalmer.