Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakta oss

Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Nedan finns en närmare presentation av några som arbetar eller har arbetat i Åkerbo församling.

20190108

Vi har från den 1 januari en ny präst i församlingen. Såhär presenterar han sig.

Hej, mitt namn är Stefan Alström och jag kommer ursprungligen från Lidköping i Västergötland, vilket kanske hörs när jag pratar. Jag flyttade till Östergötland i slutet på 80-talet och här träffade jag min fru Maja som är diakon. Vi har 6 barn tillsammans, 3 var, som alla bor spridda runt om i Sverige. September 2017 flyttade vi till Linghem.

Mina första ca 20 år av mitt yrkesverksamma liv arbetade jag med djur, som djurskötare/ladugårdsförman/stuterichef med några avsteg som skogshuggare och väktare. I början av 90-talet började jag plugga vid Linköpings universitet. Först till lärare/pedagog och senare till präst. Som pedagog läste jag en del specialpedagogik med inriktning mot funktionsvariationer. Jag har arbetat både med ungdomar som gick i RH-klasser (klass för rörelsehindrade elever. red. anm.), gravt synskadade, gravt hörselskadade och ungdomar med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

År 2008 prästvigdes jag i Linköpings domkyrka och mitt första år som pastorsadjunkt gjorde jag i dåvarande Risinge församling, Finspång. Jag har sedan bland annat arbetat som präst i dåvarande Ringarums församling, i Östra Ryds församling och Finspångs församling. Under mina första år som präst hade jag ett sidouppdrag från Linköpings stift, som samordnare för ungdomar i behov av särskilt stöd. Under dessa år fick jag också möjlighet att gå Svenska kyrkans nationella utbildning ” konfirmand med neuropsykiatriska funktionshinder”. Nu ser jag fram mot nya utmaningar och en härlig tid i Åkerbo församling.

Fler intervjuer

Evelina Ronestjärna, pedagog
David Erlingborn, husfar
Anna Westerling och Emma Björkman, pedagoger
Emelie Hjerth, pastorsadjunkt
Ann-Britt Riccono, expeditionspersonal
Sara Ringborg, pedagog
Anders Krantz, musikerVi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Klicka i menyn till vänster så hittar du alla våra anställda.

Åkerbo församling

Telefon:
013-23 66 50
Öppettider:
Måndag till torsdag 10-12 och 13-15, fredagar 10-12.

Öppet under sommaren
Vecka 26-32: Måndag till torsdag 10-12, fredag stängt.

Besöks- och postadress:
Svaltingvägen 1, 585 64  Linghem
Koordinater:
WGS84 DD (LAT, LONG)58.43417, 15.78786
E-post:
akerbo.forsamling(@)svenskakyrkan.se
Webbredaktörer:
Klara Grundström
Emma Aspegren