Kontakta oss

Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Nedan finns en närmare presentation av några som arbetar eller har arbetat i Åkerbo församling.

20190108

Vi har från den 1 januari en ny präst i församlingen. Såhär presenterar han sig.

Hej, mitt namn är Stefan Alström och jag kommer ursprungligen från Lidköping i Västergötland, vilket kanske hörs när jag pratar. Jag flyttade till Östergötland i slutet på 80-talet och här träffade jag min fru Maja som är diakon. Vi har 6 barn tillsammans, 3 var, som alla bor spridda runt om i Sverige. September 2017 flyttade vi till Linghem.

Mina första ca 20 år av mitt yrkesverksamma liv arbetade jag med djur, som djurskötare/ladugårdsförman/stuterichef med några avsteg som skogshuggare och väktare. I början av 90-talet började jag plugga vid Linköpings universitet. Först till lärare/pedagog och senare till präst. Som pedagog läste jag en del specialpedagogik med inriktning mot funktionsvariationer. Jag har arbetat både med ungdomar som gick i RH-klasser (klass för rörelsehindrade elever. red. anm.), gravt synskadade, gravt hörselskadade och ungdomar med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

År 2008 prästvigdes jag i Linköpings domkyrka och mitt första år som pastorsadjunkt gjorde jag i dåvarande Risinge församling, Finspång. Jag har sedan bland annat arbetat som präst i dåvarande Ringarums församling, i Östra Ryds församling och Finspångs församling. Under mina första år som präst hade jag ett sidouppdrag från Linköpings stift, som samordnare för ungdomar i behov av särskilt stöd. Under dessa år fick jag också möjlighet att gå Svenska kyrkans nationella utbildning ” konfirmand med neuropsykiatriska funktionshinder”. Nu ser jag fram mot nya utmaningar och en härlig tid i Åkerbo församling.

Fler intervjuer

Evelina Ronestjärna, pedagog
David Erlingborn, husfar
Anna Westerling och Emma Björkman, pedagoger
Emelie Hjerth, pastorsadjunkt
Ann-Britt Riccono, expeditionspersonal
Sara Ringborg, pedagog
Anders Krantz, musiker

Vi är många som arbetar för att göra Åkerbo till en välkomnande plats för människor i livets alla skeden. Här finns präster och pedagoger, vaktmästare och värdinnor. Klicka i menyn till vänster så hittar du alla våra anställda.

Åkerbo församling

Telefon:
Öppettider:
Måndag till torsdag 10-12 och 13-15, fredagar 10-12.

Öppet under sommaren
Vecka 26-32: Måndag till torsdag 10-12, fredag stängt.

Besöks- och postadress:
Svaltingvägen 1, 585 64  Linghem