Tjuvlyssna inför musikgudstjänster

Här kan du hitta smakprov inför vad som komma skall.

Många av oss hade redan tjuvlyssnat på Krantz grannlåt genom detta klipp inför mässan i Törnevalla 2 april 2022. Här kommer ljudklippet i sin helhet - nu njuter vi (och hoppas att de snart är tillbaka i en mässa nära oss)!

Tjuvlyssna lite på Krantz Grannlåt inför musikgudstjänsten den 22 november!

Nu kan du passa på att tjuvlyssna inför ”Songs of Travel” i Östra Skrukeby kyrka, söndag 1 mars. Klicka på videorna nedan!

Songs of Travel, skriven mellan 1901 och 1904, representerar Vaughan Williams första stora inlägg i låtskrivning. Texterna kommer från en volym av Robert Louis Stevenson-dikter, med samma namn. Låtarna publicerades i 2 böcker separerade med 2 år. Den 9: e låten "I Have Trod the Upward and the Downward Slope" publicerades efter Vaughan Williams död, när hans fru, Ursula Vaughan Williams, hittade den bland hans papper.

(fakta från Wikipedia)

Kika i kalendern!

Här hittar du öppettider i kyrkorna, gudstjänster och andra aktiviteter.

Cecilakören och Sofiakören får sånglektion av Mattias Danielsson.

Musik och körer

I Åkerbo församling finns flera körer. Vilken passar dig?