Svenska kyrkan

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva
Foto: Håvard Bjelland/Kirkens Nødhjelp/Ikon

Människor i nöd behöver vårt stöd

Situationen i Israel och Gaza orsakar enormt lidande för civilbefolkningen. Act Svenska kyrkan har partner på plats och vi står redo att anpassa våra insatser efter de behov som uppstår. Din gåva gör skillnad.

Stearinljus i en mörk lokal

Uttalande om Israel och Palestina

Israel befinner sig i chock och sorg. Det är en sorg och bestörtning som känns även här i Sverige när vi följer nyhetssändningarnas skrämmande inslag. Siffrorna över döda, skadade och kidnappade israeler fortsätter att stiga i takt med att vi får höra om fler fruktansvärda våldshandlingar. Det är svårt att ta in.

Kriget i Ukraina

Miljontals människor har tvingats lämna sina hem på flykt undan kriget, och än fler har påverkats av dess konsekvenser. Situationen för Ukrainas befolkning är fortsatt mycket svår och behoven enorma. Du kan vara med och göra skillnad!

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med i kampen mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Kvinna i prästkläder på en strand. Bakom henne leker några flickor.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Skattereduktion på dina gåvor

Från och med 2022 är beloppen för skattereduktion utökade. Det innebär att du kan få tillbaka upp till 3000 kronor på gåvor till Act Svenska kyrkan. Läs vanliga frågor och svar om vad som gäller.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Ukraina förbereder sig för ännu en vinter

Publicerad:

Kriget i Ukraina är inne på sitt andra år och nu pågår förberedelserna inför ännu en kall vinter. FN:s kontor för samordning av humanitära frågor (OCHA) uppskattar att 18 miljoner människor kommer att påverkas av kriget kommande tre månader. Av dem förväntas 12 miljoner behöva humanitärt bistånd och upp till 6,7 miljoner människor kan komma att fördrivas internt.

Insatser för jordbävningsdrabbade i Afghanistan

Publicerad:

Jordbävningarna som nyligen skakade västra Afghanistan har resulterat i att minst 1 300 människor mist livet, samtidigt som de materiella skadorna är enorma. Act Svenska kyrkan står redo att stötta de drabbade, och din gåva gör skillnad.

Replik: Folkrätten är vår utgångspunkt

Publicerad:

Eva Ekelund, stf chef för Act Svenska kyrkan svarar på en ledartext i GP där Act Svenska kyrkan kritiseras för att brista i objektivitet under journalistresorna till Israel och Palestina.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare