Svenska kyrkan

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Att dela med sig har aldrig varit viktigare.

Ge en gåva
Två matkassar som sitter i hop med en peformering mellan sig. Symboliserar att dela med sig.
Foto: True North
Bild på ett hus som förstörts i bombningarna. I förgrunden står ett antal personer vid en parkerad bil och tittar på det trasiga huset.

Ett år av insatser i Ukraina

Den 24 februari 2022 chockades världen av Rysslands invasion. Act Svenska kyrkans samarbetspartner var redan på plats när kriget bröt ut. Nu fortsätter vi arbetet tillsammans för människor på flykt i och runt Ukraina.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Nödrop - ökat stöd till Syrien efter jordbävningarna

Jordbävningarnas konsekvenser i Syrien och Turkiet är ofattbara. Akuta insatser fortsätter. Våra lokala partner inom ACT-alliansen finns på plats och ser till att människor får skydd, mat, vatten, palliativ vård och psykosocialt stöd. Din gåva behövs idag!

Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Tre kampanjbilder bredvid varandra. Pojke på soptipp, lucia, kvinna på marknad i Indien

Insatser under året gav resultat

Act Svenska kyrkan har under 2022 genomfört katastrofinsatser i 22 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 27 länder. Läs om hur gåvor och engagemang gjort skillnad i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Insatserna på Afrikas horn gör skillnad – men regn saknas än

Publicerad:

Drygt 110 000 människor har nåtts av stödet på Afrikas horn. Gåvorna till våra katastrofinsatser gör verklig och livsviktig skillnad för många. Men det regn som skulle behövas nu ser ut att utebli.

Tid för EU att anta en feministisk utrikespolitik

Publicerad:

På internationella kvinnodagen lanserar Act Svenska kyrkan och 15 andra organisationer inom nätverket CONCORD Sverige rapporten the Game Changer, om hur en feministisk utrikespolitik kan leda till positiv förändring.

Act Svenska kyrkan till FN-möte för att stärka kvinnors och flickors rättigheter

Publicerad:

Den 6-17 mars deltar Antje Jackelén, Erik Lysén och Anna Enarsson tillsammans med ACT-alliansen på det internationella FN-toppmötet för kvinnors och flickors rättigheter, Kvinnokommissionen (CSW) i New York. Joanna Lilja, som ingår i den svenska delegationen, ser fram emot att bidra till diskussionerna om hur teknologi och innovation kan bidra till jämställdhet.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare