Svenska kyrkan

Ge en gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare idag!
Tre barn med ryggsäckar på ryggen ler mot kameran. Bakom dem är en klarblå himmel.
Foto: Saw Ah Khee Chel/LWF Myanmar
Förödelse efter en orkan på Haiti.

Aktuella katastrofer

Act Svenska kyrkan arbetar just nu med katastrofinsatser i 18 länder. Genom lokala partner, i många fler länder, kan vi snabbt mobilisera stöd när en katastrofsituation uppstår på ny plats i världen.

Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare – förändra liv varje dag

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Vill du låta ditt arv förändra framtiden?

Gåvor genom ett testamente rädda liv och blir till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

Personer som kramas

Göra skillnad 2024

Helgen 12–13 oktober fyller vi Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang. Varmt välkommen att vara med!

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med i kampen mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Ser en hand som håller i en mobiltelefon och läser ett nyhetsbrev. På soffbordet bakom står en kaffekopp och en liten hög med papperstidningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom Act Svenska kyrkans nyhetsbrev får du uppdateringar, inbjudan till webbinarium och information om hur vi tillsammans kan bygga en tryggare framtid för alla.

Skattereduktion på dina gåvor

Du som privatperson kan få tillbaka upp till 3000 kronor på gåvor till Act Svenska kyrkan. Här hittar du vanliga frågor och svar om vad som gäller.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Fackföreningsledaren Sithar Chhim får 2024 års Per Anger-pris

Publicerad:

"De kan sätta mig och andra ledare i fängelse, men de kan inte stänga in vår kämpaglöd", säger Sithar Chhim.

Bombningar och utebliven cancervård

Publicerad:

Lokaler som bombas, cancerpatienter som blir utan vård. Undernärda barn som inte kan nås av nödhjälpen. Familjer och släktingar som dör i bombanfall. Act Svenska kyrkans partner på plats vittnar om en akut humanitär situation i främst Gaza och svåra förutsättningar för anställda.

Kriget i Ukraina fortsätter

Publicerad:

Under vintern har antalet civila som dödats i kriget i Ukraina ökat.⁠ 10 miljoner människor befinner sig på flykt i och utanför landet.⁠ Act Svenska kyrkan fortsätter att arbeta med att möta de akuta behoven.

Ge växtkraft och en tryggare framtid

Klimatförändringar hotar miljoner människors tillgång till mat. Men med tåliga grödor och utbildning kan tillgången till mat byggas upp igen. I Gåvoshoppen hittar du gåvor som verkligen betyder något.

Köp din gåva i gåvoshoppen