Gula och röda tulpaner mot blå himmel.
Foto: Linda Mickelsson /Ikon
Ge en gåva

Förändra liv med en Minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.

När du vill hedra någon som gått bort är ett minnesblad med en gåva till Act Svenska kyrkan ett fint sätt att skicka sina kondoleanser i samband med den avlidnes begravning eller minnesstund. Du kan välja att skriva ut minnesbladet själv (PDF) och överlämna till de anhöriga eller få det utskrivet och skickat. Det vanligaste är att minnesbladet skickas till begravningsbyrå eller anhörig i samband med begravningen. 

När du köper en minnesgåva bidrar du till Act Svenska kyrkans viktiga arbete. Med din begravningsgåva är du med och förändrar framtiden för människor som lever i utsatthet och stöder deras kamp för mat, försörjning, trygghet, utbildning och hälsa.

Minnesgåva som en sista hälsning

Ge en minnesgåva för att hedra någon som gått bort. Skapa ditt eget personliga minnesblad.

Ge en minnesgåva idag

Så ger du en minnesgåva med personligt minnesord

  • Skapa ditt personliga minnesblad genom att skriva ett minnesord till den du vill hedra. En förhandsvisning gör att du ser hur det kommer att se ut. Du kan skriva upp till 320 tecken. 
  • Välj om du vill att Act Svenska kyrkan ska skicka ut minnesbladet eller om du skriver ut och överlämnar det personligen. För att gåvobladet ska komma fram till mottagaradressen i tid behöver du göra beställningen senast tre vardagar innan begravningen äger rum. 
  • Fyll i adressuppgifter till mottagare och till dig. 
  • Välj gåvobelopp. Beloppet kommer inte att synas på ditt gåvobevis. 
  • Välj betalsätt. Det går att betala via betalkort, inbetalningskort eller Swish.

Den gåva du ger kommer användas där den bäst behövs inom Act Svenska kyrkans verksamhet runt om i världen. 

Behöver du få personlig hjälp?

Har du frågor eller önskar hjälp att fylla i beställningsformuläret så är du alltid välkommen att givarservice@svenskakyrkan.se via e-post. Det går också bra att ringa oss på telefonnummer 010-181 93 00. 
Ordinarie öppettider: helgfri vardag måndag-fredag 9-12 och 13-15