Studieresa till Israel och Palestina i november 2017

Svenska kyrkan och Diakonia anordnar en studieresa för journalister till Israel och Palestina 5-12 november. Syftet är att ge deltagarna möjlighet att fördjupa sina kunskaper om området, att nyansera och problematisera bilden av konflikten och att skapa kontakter. Vi går bakom rubrikerna genom möten med olika aktörer som lever och verkar i området.

Svenska kyrkan och Diakonia har lång erfarenhet av att arbeta för fred och försoning i regionen, med de mänskliga rättigheterna och den internationella humanitära rätten i fokus.

Vi arbetar nära både israeliska och palestinska civilsamhällesaktörer som människorättsorganisationer, religiösa institutioner (kristna, judiska och muslimska), samt med olika FN-organ och andra internationella aktörer. Under studieresan träffar vi flera av dessa. Vi kommer även att träffa andra aktörer som verkar i området. Exempel på sådana är palestinska och israeliska journalister, myndighetsrepresentanter och politiker, men också människor som lever mitt i konflikten, som exempelvis bosättare och palestinska flyktingar.

Åtta platser
64 personer ansökte till journalistresan till Israel och Palestina. De åtta som erbjudits plats och accepterat är:
Stefan Eklund, Borås Tidning
Marcus Carlehed, SVT Nyheter
Maria Carling, SvD
Pontus Håkansson, Kyrkans Tidning
Anna Landelius, Sveriges radio i Malmö
Susanne Nyström, Eskilstuna Kuriren
Anders Rönmark, Mittmedia
Magnus Westberg, Sveriges radio Ekot/Studio 1

Pressekreterare Stefan Håkansson
e-post: Stefan Håkansson, tfn: 018-16 94 20.