Barn döps. Mässa i kyrka.
Foto: Titti Fabritius

Varabygdens församling

Du är alltid älskad av Gud. Välkommen till Svenska kyrkan i Varabygden!

AKUTKNAPP

Känns livet hårt? Det känns bättre att prata med någon. Kontakta oss!

KLICKA HÄR!

Kyrkans stora helger

På gång i församlingen

ACT Svenska kyrkan

Möjligheter som medlem i kyrkan

Kyrkan på webben

Händer håller i frälsarkransen. Röd pärla är formad som en hjärtformad jordgubbe.

Behöver du något att hålla i?

FRÄLSARKRANSEN. Smaka och se att Gud är god! (Ps 34:9) Vet du hur du kan använda frälsarkransen? Ät av Guds ord och håll fast. Läser mer - klicka här.

Här finns vår församlingstidning att läsa på webben. Den delas även ut gratis till alla hushåll i Varabygden med 4 nr/år.

Församlingstidningen VARAmed!

Seriebibeln med pyssel, spel, recept, kristen film och kristna video, målarbilder, serier från bibeln, kristna barnprogram, kristen tv.  En hemsida för barn och andra som har barnasinnet kvar.

Seriebibeln för barn och unga

Seriebibeln med pyssel, spel, recept, kristen film och kristna video, målarbilder, serier från bibeln, kristna barnprogram, kristen tv. En hemsida för barn och andra som har barnasinnet kvar.

Vitt surdegsbröd, salviakvistar och olivolja i en sked på ett bord.

Andakt på webben - dagligt bröd

Här hittar du morgon- och kvällsandakter som läggs upp varje dag, senast kl. 07:00 och 19:00.

Särskild information

Kyrkguiden för iPhone

Ladda ner Kyrkguiden som ger dig kalender, karta och annan information om dina favoritplatser i församlingen!

Kyrkguiden för iPhone

Kyrkguiden för Android

Kyrkguiden för Android

Kontakta Varabygdens församling

VÄXELTELEFON: 0512-79 72 00

När du ringer kopplas du vidare till respektive verksamhetsansvarig genom knappval via växeln.

E-post: varabygdens.forsamling@svenskakyrkan.se

POSTADRESS:
Varabygdens församling
534 22 VARA

FÖRSAMLINGSKANSLIET

Kansliet ansvarar för bokning av dop, vigslar, konfirmation, lokaler och frågor som rör församlingsverksamheterna.

Direkttelefon: 0512-79 72 80

Besöksadress: Sveagatan 7, Vara

Öppet för telefonsamtal helgfria dagar:
kl 8 – 12 måndag till torsdag

Öppet för besök helgfria dagar:
kl 9 – 12 måndag, tisdag och torsdag

KYRKOGÅRDS- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGENS KANSLI

Förvaltning med kansli för alla ärenden som rör begravningsverksamheten och våra fastigheter.

E-post: varabygdens.kgf@svenskakyrkan.se

Direkttelefon: 0512-79 72 90

Besöksadress: Ventilgatan 6, Vara

Öppet för telefonsamtal och besök helgfria dagar:

kl 8 – 12 måndag, onsdag -  fredag

kl 13 – 15 tisdagar

KYRKOHERDE
Telefon: 0512-79 72 01

Kyrkoherde Lovisa Carlsson är arbetsledande präst och chef i Varabygdens församling, personuppgiftsansvarig samt ansvarig utgivare för hemsidan och församlingstidningen.

Skara stifts vägledning under pandemin

Aktuella rekommendationer från stiftet angående kyrkans verksamheter under pandemin. Uppdateras.

Rekommendationer i stiftet under pandemin