Varabygdens församling

Din församlingsgemenskap i Varabygden genom hela livet! Kyrkor, församlingshem och mötesplatser finns på följande platser: Arentorp, Kvänum, Larv, Levene, Vedum och Vara.

Nu kan du anmäla dig till någon av våra konfagrupper.

Anmälan till konfirmation!

Nu kan du anmäla dig till någon av våra konfagrupper.

Vi gör förändringar för att förbättra och utveckla barnverksamheten. Anmälningar kan därför inte tas emot för än ett pappersutskick gjorts i slutet av augusti. Alla barn som är döpta i Varabygdens församling får brev. Är du inte döpt kommer information att finnas på hemsidan. Håll utkik och tipsa gärna varandra! Följ även Liten & Stor på Facebook.

Anmälningar till barnverksamheten - ändringar!

"En vän visar alltid kärlek,
en broder är till för att hjälpa i nöden." Ordsp 17:17

Samtalsstöd - en vän i nöden

"En vän visar alltid kärlek, en broder är till för att hjälpa i nöden." Ordsp 17:17

Vi har jobbat för fulla muggar och garnet är slut! Kan du bidra? Mottages mycket tacksamt till vår Sticka & Skicka-grupp omgående!

EFTERLYSNING: MERA GARN!

Se var och när du kan vandra i Guds sköna natur!

Pilgrimsvandringar

Se var och när du kan vandra i Guds sköna natur!

Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna med rollator.

Svenska kyrkan i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

På grund av pågående pandemi måste vi göra vissa förändringar i rutinerna vid begravningar. Du kan läsa mer om dessa här.

Förändringar i begravningsrutinerna

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen vårdar församlingens 24 kyrkor och 25 kyrkogårdar med ca 12 000 aktiva gravrätter.

Kyrkogårds- och fastighetsförvaltning

Vi söker andra vägar att vara kyrka på många sätt nu. Dessvärre kräver vissa aktiviteter att vi skjuter dem helt på framtiden. Men vi behöver fortfarande arbete utfört. Du kan hjälpa till - givetvis på ett tryggt sätt!

Vi ställer om - då behövs du!

Kyrkovalet i Göteborg 2017. Masthuggskyrkan.

Kyrkovalet 2021

Söndagen den 19 september 2021 är det demokratiska val i Svenska kyrkan. Rösta för att göra skillnad i kyrkan du också!

Act Svenska kyrkan är en del av ACT-alliansen, en av världens största biståndsallianser. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta effektivare med långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans vara en starkare påverkansröst.

Effektivt katastrofarbete

Välkommen till startsidan för Act Svenska kyrkan! Härifrån kan du klicka dig vidare till att läsa mer om vårt stöd till utveckling, vår katastrofhjälp och vårt påverkansarbete. Här kan du också ge en gåva direkt.

Act Svenska kyrkan

Kyrkguiden för iPhone

Ladda ner Kyrkguiden som ger dig kalender, karta och annan information om dina favoritplatser i församlingen!

Kyrkguiden för iPhone

Kyrkguiden för Android

Kyrkguiden för Android

Kontakta Varabygdens församling

VÄXELTELEFON: 0512-79 72 00

När du ringer kopplas du vidare till respektive verksamhetsansvarig genom knappval via växeln.

E-post: varabygdens.forsamling@svenskakyrkan.se

POSTADRESS:
Varabygdens församling
534 22 VARA

FÖRSAMLINGSKANSLIET

Kansliet ansvarar för bokning av dop, vigslar, konfirmation, lokaler och frågor som rör församlingsverksamheterna.

Direkttelefon: 0512-79 72 80

Besöksadress: Sveagatan 7, Vara

Öppet för telefonsamtal helgfria dagar:
kl 8 – 12 måndag till torsdag

Öppet för besök helgfria dagar:
kl 9 – 12 måndag, tisdag och torsdag

KYRKOGÅRDS- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGENS KANSLI

Förvaltning med kansli för alla ärenden som rör begravningsverksamheten och våra fastigheter.

E-post: varabygdens.kgf@svenskakyrkan.se

Direkttelefon: 0512-79 72 90

Besöksadress: Ventilgatan 6, Vara

Öppet för telefonsamtal och besök helgfria dagar:

kl 8 – 12 måndag, onsdag -  fredag

kl 13 – 15 tisdagar

KYRKOHERDE
Telefon: 0512-79 72 01

Kyrkoherde Lovisa Carlsson är arbetsledande präst och chef i Varabygdens församling, personuppgiftsansvarig samt ansvarig utgivare för hemsidan och församlingstidningen.