Other languages with Google Translate

Kontakt

Varabygdens församling Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 Vara Postadress: Box 124, 53422 Vara Telefon:+46(512)797280 E-post till Varabygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Varabygdens församling

Vi är en kyrka för hela livet! Välkommen till våra verksamhetsplatser i Varabygden. Kyrkor och församlingshem finns i Vara, Kvänum, Larv, Levene, Vedum och S:a Kedum.

Till Svenska kyrkans gudstjänster, aktiviteter och gemenskap ÄR ALLA VÄLKOMNA UNDER ALLA LIVETS FASER

Vi ser det som en förmån att få möta människor! Våra diakoner och präster är mycket erfarna och kan hjälpa till i både glädje, sorg och allt däremellan.

Kommande gudstjänster annonseras i Nya Lidköpings Tidning vanligen fredagar.

Längre planering finns med i vår församlingstidning Kyrknytt som ges ut fyra gånger per år (se länk nedan).

INFORMATION OM OCH VARNING FÖR FAKTURERING FRÅN ”KYRKOSKATTEN”

Svenska kyrkan kan man lämna utan kostnad. Ett tryggt sätt är att besöka din församlings kansli och tala om saken så hjälper vi till på ett korrekt och ärligt sätt.

Vi har dessvärre på sistone märkt av att en ojuste aktör på webben har en tjänst ”för att förenkla utträdet ur Svenska kyrkan för att sänka sin skatt”. Det finns mycket att tänka på rörande detta. Men du kan bli fakturerad utan att ha beställt tjänsten. Det är ett bedrägligt beteende som vi nu varnar för.

Vad är ”Kyrkoskatten” för något?

Tidningen Dagen har tidigare skrivit om detta:

Tidningen Dagen artikel om bluffakturor

Har du inte beställt något, ska du inte betala!

Med stöd i GDPR kan du även be Kyrkoskatten förklara med vilken laglig rätt de har använt dina personuppgifter i de blanketter och fakturor de skickat. Märk väl att du inte aktivt måste ha gjort en beställning på utträde: vi har mött medlemmar som blivit bestörta, då de har bokad tid för kyrkliga handlingar, utan minsta avsikt att lämna kyrkan. Dina personuppgifter kan användas i ett bedrägligt syfte att få dig tro att du har beställt en tjänst som du måste betala för. Men har du inte beställt något, ska du inte betala - men du måste bestrida fakturan!

Hur du bestrider en bluffaktura kan du läsa om på Hallå Konsument:

Hallå Konsument om bluffakturor

Hallå Konsument om Kyrkoskatten

Naturligtvis är du välkommen in till oss på kansliet i Vara för att få hjälp om du eller någon vän/anhörig är drabbad!

Vill du veta vad kyrkoavgiften går till i Varabygdens församling?

Det här går kyrkoavgiften till!

Biskopsvisitationen

Under vecka 7 hade vi förmånen att få ta emot biskop Åke Bonnier med team för visitation där både uppmuntran och förmaning riktades till församlingen. Biskopens tal transkriberades i sin helhet och finns tillgänglig som nedladdningsbar pdf för läsning på skärm eller för utskrift för alla att ta del av nedan.

Biskop Åke Bonnier Bild: Carla Karlsson, Skara stift

Biskopsvisitationen - biskop Åke Bonniers tal

(Öppnas i nytt fönster)

Biskop Åke Bonniers tal vid visitationsstämman i Larv kyrka Septuagesima 17 februari 2019 hade temat ”Vägen vidare - mot en ny framtid”

Kontakta Varabygdens församling

Kansli:
Dop, vigslar, konfirmation, bokning av lokal och övriga
frågor som rör församlingsverksamheten.

Besöksadress:
Sveagatan 7, Vara

Telefontid mån–fre: kl. 8–12
Besökstid mån–fre: kl. 9–12

Postadress:
534 22 Vara

E-post till Varabygdens församling

Leif Nordlander
Direkt: 0512-79 72 82 Mobil: 073-373 3001

Epost till Leif Nordlander

Kyrkogårdsförvaltningen:
Ärenden som rör begravningsverksamheten.

Jourhavande präst:
Akutjour varje natt 21–06