Barn och familj

I våra barn-, ungdoms- och familjeverksamheter leker, pysslar och umgås vi med den kristna tron i centrum.

Verksamheter i församlingen för barn och familj

Till Varabygdens församlingsverksamheter för barn och familj är alla välkomna att välja plats och grupp utifrån passande åldersgrupp.

För barnverksamheten finns mer information via bildlänkarna nedan.

För de äldre ungdomarna har vi verksamheter samlade på hemsidan under rubriken Ungdomsverksamhet där även information om konfirmation finns.

Barn står i grupp med färgglad flagga i mitten.

Barn- och ungdomsbroschyr för hösten 2022

Höstens aktiviteter för barn och unga - här kan du ladda ner en uppdaterad version. För er som fått tryckt broschyr hemskickad gäller mindre ändringar inför hösten. Till våren 2023 kommer en ny!

Tre barn blåser såpbubblor tillsammans.

Barnverksamhet

Verksamheter anpassade för barn tillsammans med trygga vuxna.

MESSY CHURCH

Kreativa aktiviteter för barn, ungdom - ja, hela familjen! Klicka vidare för att se tider och kontaktinfo.

Vad är Messy Church?

Messy Church är ett koncept där människor i alla åldrar samlas för kristen gemenskap utanför gudstjänsten. Man pysslar, firar andakt och äter tillsammans med Jesus i centrum och bibliska teman.

Läs mer om Messy Church!

Stigar att gå med barn!

Klimatstigen

Nu finns Svenska kyrkans första klimatstig färdig. Ta tillfället att komma ut i naturen och samtidigt lära dig om miljö och klimat. För barnen finns det uppdrag att utföra och det finns även möjlighet att formulera klimatlöften. Klimatstigen finns på stiftsreservatet Tjäderåsen på Torsö utanför Mariestad. Klicka in här för mer information samt se filmen om Klimatstigen.