Två knäppta händer på en bibel.

Bön

Bön är ett samtal med Gud. Var du än är, hur du än gör - Gud vill höra dig!

Tala med Gud om allt!

Bön är att tala med Gud. Det sker på många olika sätt och i många olika situationer. Här samlar vi information om olika böneprojekt och grupper som pågår både lokalt och internationellt.

Du kan be enskilt eller i grupp tillsammans med andra. Du kan be för dig själv eller för någon annan, för sånt som är angeläget i vardagen eller för sånt som rör vår jord. Inget är för stort eller för litet för Gud!

En förebedjare ber för någon annan eller andra saker än det som direkt berör en själv. Som förebedjare kan du vara en del av en global rörelse där troende bär fram angelägna böner till Gud i tro på ett ingripande eller en förändring på något sätt. Du kan ansluta dig till olika bönegrupper och får då också uppleva en gemenskap utöver det vanliga.

Bönen kan talas, viskas, suckas eller sjungas! Läs mer om bön här nedan och inspireras av andra som kan berätta om hur de upplevt svar på bön.

BÖN I VARABYGDEN PÅ YOUTUBE

Bön i Varabygden är en inspelad serie med prästen Reine Toth. Prenumerera och följ med på bönevandringarna digitalt! 3/2 Norra Vånga, 17/2 Skarstad, 3/3 Naum,17/3 Vedum, 31/3 Sparlösa, 14/4 Tråvad.

Till vår Youtube-kanal!

Mer om bön

Ekumeniska böneveckan

Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Den infaller varje år 18-25 januari. Det är alltid samma datum varje år.

INTERNATIONELLA BÖNEVECKAN

Materialet för Böneveckan för kristen enhet har utarbetats av den ekumeniska klosterkommuniteten i Grandchamp i Schweiz. Varje år har ett nytt aktuellt tema.

Sveriges kristna råd - böneveckan

Ekumenisk bön

24/7 Prayer International

Internationellt digitalt bönerum med kalenderbokning för kristna förebedjare världen över som många ungdomar anslutit sig till. Ekumenisk bönerörelse aktiv sedan 1999.

International digital prayer room community. Online calendar booking for your prayer time together with others in our local area.

Endast på engelska.

Varabygdens Prayer Group - calendar booking:

Varabygdens Prayer Group

More information: 24-7 Prayer

Why pray? Watch movie here!

Diakonibloggen - bön

Blogg av diakoner med olika ämnen såsom förbönslåda, böner och länkar.

DIAKONIBLOGGEN BÖN