Altare Vara kyrka
Foto: Titti Fabritius

Ett möte med Gud kan förändra allt!

Möte med Gud

Ett möte med Gud kan förändra mycket som känns omöjligt just nu.

I kalenderfunktionen kan du ändra hur du vill att kalendern visas: lista, vecka eller månad. Klicka på symbolerna.

»Jag bönhör dig i behaglig tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag.» Se, nu är den välbehagliga tiden; se, nu är frälsningens dag.

2 Kor 6:2

Bön och förbön

Vill du be för någon eller ha förbön själv, kan du i kyrkan eller i någon av våra samlingar lägga fram ditt behov. Du kan också läsa andras böner och skriva en egen bön online - se längst ner här på sidan.

Gudstjänst, mässa, högmässa - vad betyder allt?

Det finns olika typer av gudstjänster. Läs mer om vad som är vad här:
Gudstjänstformer i Svenska kyrkan

Friluftsgudstjänst

Friluftsgudstjänst är precis vad det låter som - en gudstjänst ute i den fria naturen! Genomförande och upplevelse beror lite på vädret förstås men hålls vanligen under den varmare delen av året. Med en fikakorg och rätt kläder blir det en uppskattad och barnvänlig gudstjänstform med himlen direkt ovanför!

HAR DU KOLL PÅ KYRKOÅRET?

Här finns kalender med hela kyrkoårets texter!

KYRKOÅRET

Andakt med frälsarkransen

Andakten i text (PDF) utifrån frälsarkransen med texthänvisningar, böner och psalmer.

Frälsarkransandakten