Ungdom

Verksamheter för alla unga från högstadieåldern och uppåt!

Gör något kul och meningsfullt!

Schyssta kompisar som är på riktigt: vi vill att alla ska få en riktig gemenskap och ha roligt tillsammans.

De som kommer till ungdomsverksamheten inom Svenska kyrkan får ofta nya vänner, såna man kanske aldrig hade träffat annars. Till och med över hela världen! 

Konfa!

Din framtid är också betydelsefull. Inom kyrkans olika verksamheter lär man sig också mycket värdefulla saker genom gemenskap och samarbete med andra. Bland annat sånt man har nytta av i framtiden som vuxen i både förenings- och arbetsliv. Vi erbjuder t.ex. utbildning och träning av unga ledare samt ett kontaktnät som är globalt.

Vill du se mer av vad kyrkan kan erbjuda kan du kolla in vad Svenska kyrkans unga gör.

Du kan pröva djupare tankar kring livets stora frågor genom att anmäla dig till konfirmation eller vara med i någon av våra lokala verksamheter. 

Men en sak är viktigare än något annat:

Du är mycket värdefull och varmt välkommen till vår gemenskap! Det är för dig vi finns till och utan dig vore det inte lika roligt...

Du har livet framför dig! Vi stöttar dig i att ta vara på det.

Konfirmandgrupp med unga och en ledare.

Barn, unga och familj

Svenska kyrkans verksamhet för barn, unga och föräldrar har både bredd och djup. Församlingar runt om i landet erbjuder allt ifrån öppen förskola till sommaraktiviteter, körsång, tjejgrupper, föräldracaféer och mycket annat.

Bli volontär, åk på utbyte

Svenska kyrkan behöver volontärer och ideella i alla åldrar, både i Sverige och utomlands. Just nu behövs du till exempel för att möta nya svenskar i din församling.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

LÄGER

Barn- och ungdomsledare