KONFIRMATION

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Vi har djupa samtal om livsviktiga saker. Och vi har väldigt roligt!

Varför ska jag konfirmeras?

Några riktigt bra orsaker till att konfirmera sig kan vara:

• ”Man får ställa svåra frågor man inte vågat ställa till någon annan.”
  • ”Lägret! Det bästa som finns!”
  • ”Så schyssta ledare! Och riktigt fina vänner som man inte hade träffat annars!”
  • ”Lärde mig massor om allt möjligt som gjorde mig mer mogen.”
  • ”Det är definitivt annat än i skolan... på ett bra sätt!”
  • ”Jag kände mig verkligen värdefull på riktigt.”
  • ”Fattade vad dopet var till för och varför mina släktingar tyckte att det var viktigt.”

Vad du kommer att göra vet vi ganska bra, men inte vad du kommer att uppleva, för det är unikt för var och en! Dina erfarenheter kommer att vara dina personliga och väldigt värdefulla. Det vet vi efter många generationer av konfirmanders berättelser. Det är en lång tradition du kliver in i och är mycket välkommen!

GÖR SOM VI! ANMÄL DIG TILL KONFA - BÄSTA DU GJORT!

Vad vet du om kristen tro - egentligen?

Idag pratas mycket om tro och religion. Men vad känner vi till på djupet egentligen? Som ung har man många frågor som rör livet, rättvisa och orättvisa, om Gud finns - och om det i såfall spelar någon roll?

Vilka frågor har du?

När du möter våra grymt engagerade konfirmationsledare i Varabygdens församling kan de hjälpa till med svar på några av dina frågor. De vill stå med dig genom din konfirmationstid och har mängder av erfarenhet som du kan få glädje och nytta av.

Det finns olika grupper att välja på och mer information kommer ut allteftersom det blir aktuellt att ta nästa steg.

Under tiden kan du kolla dina kunskaper på webben:

Stjärnans väg

Stjärnans väg är ett frågesportsbaserat spel, från trossamfundet Svenska kyrkan, om kristen tro. Utmana dig med enkla eller svårare frågor, blanda eller ta frågorna kategorivis. Några exempel bland de 45 kategorier som finns är ”Kyrkoår – jul”, ”Jesus”, ”Film”, ”Gåtor och vitsar”, ”Konfirmation”, ”Tro, hopp och kärlek”, ”Bibeln: Expert” m.m.

Spelet är gratis att ladda ner och du hittar det här:

App Store
Google Play

Skövde nyheter skrev om spellanseringen. Vad biskop Åke Bonnier tyckte om spelet kan du läsa här: ”Stjärnans väg” >>

Spelet är en del av Svenska kyrkans projekt ”Dela  tro dela liv” som pågått i tre år.

testament

Vill du testa dina kunskaper om Bibeln finns ett annat gratis spel att ladda ner.
I Testament tar du rollen som en ängel som får möta kända personer från Bibeln och får chansen att hjälpa dem på olika sätt.

Klicka här för att komma till spelet !

Svenska kyrkans unga

Vill du veta mer om kyrkans unga finns det mer info på länkarna under:

Kyrkans unga i Skara stift

Svenska kyrkans unga i Sverige

Jonas Gustavsson

Varabygdens församling

Mer om Jonas Gustavsson

Ladda ner vår informationsbroschyr om konfirmationen!