DOP

Dopet är en Guds gåva till alla människor!

Dop i Varabygdens församling

Varabygdens församling inbjuder till möjligheten att få ta emot dopets gåva!

Oavsett om det gäller ett litet barn, en blivande konfirmand eller en vuxen, så finns vi till för alla som önskar. Efter anmälan om dop träffas vi och går igenom de frågor och praktiska saker som hör ihop med dopet.

Välkommen med anmälan till dop!

Kontakta oss via mail, telefon eller personligt besök på kansliet hos oss i Vara för att boka tid för dop, samtal och val av kyrka.

Ladda ner vår informationsbroschyr om dopet!

Vem kan döpa sig?

I Svenska kyrkan döps både barn, ungdomar och vuxna. Dopet är en tradition sedan den första kristna församlingen. Den hjälper oss förstå vad det är att leva som kristen och att ha Gud vid sin sida genom livet.

Dopklänningar
Några av våra fina dopklänningar/dopdräkter. Foto: Bengt Ehn

Gåvor kostar inget!

Det kostar ingenting att bli döpt eller att låta döpa sitt barn. Präst, musiker, vaktmästare och kyrka ingår. För att planera dopet, hör av er till Varabygdens församling för rådgivning.

Vill du veta mer om dopet?

Läs mer här!