Två händer som håller i en sinuskurva med en hjärtsymbol emellan.

Information vid extraordinära händelser

Vi har ett tryggt och stabilt samhälle i Sverige och i Varabygden. Vi kan ändå påverkas av avvikande händelser till följd av både lokala och globala förändringar.

Begränsningar i besöksantal pga pandemin

Regeringen har beslutat att begränsa antalet vid allmänna sammankomster. Lagen är tvingande. 

För allas säkerhet kan vi därför tvingas avvisa människor vid kyrkan då antalet tillåtna besökare är uppnått. 

Hur gör vi med begravningen?

Flytta helst inte fram begravningen. Pandemins effekter kan bli långvariga. Även om inte alla kan delta fysiskt, kan vi hjälpa till att planera för en minnesvärd och värdefull stund. Detta är viktigt för de efterlevandes sorgearbete. Kan ni låta någon ta foto eller filma så att fler kan känna delaktighet, är det möjligt. Tala med ansvarig präst. 

Krisinformation

När en större händelse uppstår som påverkar hela samhället ställs stora krav på snabb och korrekt information. Hänvisning till myndigheternas webbsidor är till för att säkerställa korrekt information men också för att inte belasta de övriga informationskanaler som behövs för akut hjälpsökande.

KRISINFORMATIONS WEBBPLATS
Folkhälsorådets rekommendation till 70+

Corona virus - information på andra språk

About Novel Coronavirus Uusi koronavirus حول فیروس كورونا الجدید Ku saabsan feyruska cusub ee corona در مورد ویروس جدید کرونا

About Novel Coronavirus - حول فیروس كورونا الجدید

Kalendern

Aktuell kalender med eventuella ändringar är bra att följa då det kan bli variationer på grund av större händelser som vi inte råder över. Vår kalender uppdateras direkt mot våra lokalbokningar och är därför den som snabbast visar ändringar.

Aktuell kalenderinformation

Skara stift följer utvecklingen

Skara stift följer tillsammans med krishanteringssamordningen på nationell nivå löpande utvecklingen av coronaviruset. Svenska kyrkan har regelbundet kontakt med ansvariga myndigheter, bland andra utrikesdepartementet (UD) och Socialstyrelsen.  

Vid tidigare internationella utbrott av bland annat ebolavirus och svininfluensa togs nationella riktlinjer fram för begränsning av smittspridning. Om myndigheterna utfärdar liknande instruktioner för coronaviruset kommer sådan information att gå ut.  

Folkhälsomyndighetens rekommendationer 

Utrikesdepartementets rekommendationer