Other languages with Google Translate

Kontakt

Varabygdens församling Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 Vara Postadress: Box 124, 53422 Vara Telefon: +46(512)797280 E-post till Varabygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Flickskolan i Karagwe

Vara pastorat har ett gemensamt projekt med den Evangelisk-lutherska kyrkan i Karagwe i nordvästra Tanzania

Skolan byggdes då Karagwe sifts ledare biskop Benson Bagonza, som besökt vårt pastorat, upptäckte att många flickor aldrig fullföljde sin secondary-utbildning i huvudsak p.g.a. attt de blivit gravida då de utnyttjats av män.
Det är s.k. snälla släktingar som upplät bostad åt dem, kompisar och i värsta fall lärare.
Flickans familj gör oftast upp med förövaren så att man kan få barnet försöjt. Om mannen kastas i fängelse (det finns ett maxstraff på 6 års fängelse för detta brott) får man inte detta underhåll då en person i fängelse inte har någon inkomst.

Vår primära uppgift är att stödja fattiga elever som inte har möjlighet att betala den skolavgift som alla secondary skolor har i Tanzania.
Det kostar c:a 6 000 kr per elev och år att gå i skolan, logi och mat.
Skolan är en trygg plats för flickorna att kunna fullfölja sin utbildning.
Vi hjälper också till med böcker, skrivmaterial och utveckling av skolan.
Vill du vara med och stödja skolan i Tanzania kan du komma in till pastoratets kansli med din gåva eller sätta in den på bankgiro 215-5562 märk insättningen med "Karagwe".

Skolans motta är:

"It takes a woman to raise the nation"

Bweranyange Girl´s Secondary School