En nyskriven musikalisk berättelse för kör och skådespelare om en av världens största superhjältar och vikten av att vara snäll. Varje fredag i oktober i Christinae kyrka.

Santa Claus is coming to town

Konstutställning i Christinae kyrka 28/9-31/10

Kent Wisti-bilder om Martin Luther och reformationen

Konstutställning i Christinae kyrka 28/9-31/10

Det är allhelgonatid och därmed också gravsmyckningstid

Allhelgonatid

Det är allhelgonatid och därmed också gravsmyckningstid för många. Kyrkans budskap denna helg talar om hoppet, om liv och död och om livet efter döden. Under Alla helgons dag är du välkommen på gravsmyckningskaffe och andakter på kyrkogårdarna och i Ljusets kapell.

Kalender och aktuellt

Förskolan Prästkragen söker timvikarier

Konserter och musikandakter

Här finner du mer information om våra kyrkor och vad som händer i din församling.

Kyrkor

Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig. Ge en gåva som ger en medmänniska hopp. Du behövs som volontär i din församling. Åk på utbytesprogram eller sök en tjänst. Och du - välkommen som medlem i Svenska kyrkan om du inte redan är det.

Du behövs

En del gudstjänster är mer traditionella och andra söker nya former. De olika kyrkorna och distrikten har satt sin prägel på gudstjänstlivet, vilket ger en stor mångfald och goda möjligheter för var och en att hitta sitt gudstjänstsammanhang.

Gudstjänst

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar!

Verksamheter och mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, fredagsmys, föreläsningar, caféer och tankar för själen... Vad passar dig?

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Hur blir man medlem?

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Samtal och stöd

Möjligheten att besöka en konsert eller musikgudstjänst är stor i Svenska kyrkan Alingås. Dessutom finns rika möjligheter för den som vill musicera tillsammans med andra i någon av de många körerna.

Musik och körer

för mandatperioden 2018-2021