Närbild på en handplockad blombukett.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

En vas med sommarblommor står på ett bord i trädgården.

Sommarens aktiviteter

UPPLEV MUSIK, STILLHET, EFTERTANKE OCH GEMENSKAP

En hand sätter ett tänt ljus i en ljusbärare.

Bön för Ukraina

Tillsammans bär vi vår värld och våra medmänniskor i bön.

Doplördag i Christinae kyrka

Lördagen 24 september inbjuder Svenska kyrkan i Alingsås till doplördag i Christinae kyrka klockan 10.00- 15.00. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga eller vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis.

Öppet för bön och ljuständning för Ukraina

Kyrkan står öppen för en stunds stillhet, för individuell andakt eller ljuständning. Just nu tänker vi särskilt på situationen i Ukraina i våra böner.

Öppettider i Christinae kyrka under sommaren (20/6-14/8).
Mån,tis,tor och fre 13:00-18:30
Onsdag 10:00-18:30
Lördag-söndag 10:00-14:00
Även också ca 1 timma innan söndagkonserterna under juli.

Varmt välkommen!

Verksamheter och mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, föreläsningar och caféer... Vad passar dig?

Kalender & aktuellt

Här finner du vad som händer just nu, information om aktuella händelser och här anmäler du dig till kommande verksamheter.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Att vara medlem i Svenska kyrkan

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en kyrkoavgift som används till många viktiga verksamheter. Din kyrkoavgift går bland annat till..... Gå in och läs vidare.

Samtal och stöd

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Du behövs - Ideella uppdrag!

Vill du vara med och bygga kyrka? Välkommen som ideell medarbetare.

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

ACT Svenska kyrkan - en väg att hjälpa