Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Alla med ett gemensamt mål: Du är värdefull

Om oss

Svenska kyrkan Alingsås pastorat består av de tre församlingarna Alingsås, Hemsjö och Ödenäs. Alla med ett gemensamt mål: Du är värdefull

Kalender och aktuellt

Då kanske du är rätt person för oss!

Församlingshemsvärd/Husmor till Christinae kyrka

Tycker du om att ordna med förberedelser och servering av enklare förtäring? Är du beredd att jobba varannan helg? Då kanske du är rätt person för oss!

Tidigare vik. fritidsledare Filip Lifvergren skickar en hälsning från södra Afrika.

En hälsning från södra Afrika

En del gudstjänster är mer traditionella och andra söker nya former. De olika kyrkorna och distrikten har satt sin prägel på gudstjänstlivet, vilket ger en stor mångfald och goda möjligheter för var och en att hitta sitt gudstjänstsammanhang.

Gudstjänst

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar!

Mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, fredagsmys, föreläsningar, caféer och tankar för själen... Vad passar dig?

Under tiden då Lights in Alingsås pågår 30/9-6/11 inbjuds du till olika programpunkter i Christinae kyrka och kyrkpark. Välkommen in i kyrkan för att tända ett ljus!

Lights in Christinae

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan
och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

Konfirmation

Ha kul, upplev gemenskap, ta del av kyrkan och pröva den kristna tron - anmäl dig till konfa!

Lights in Christinae

På söndagkvällar kl 18.00 firas gudstjänst i Landskyrkan med stor betoning på musik och tid för egen reflektion. Gudstjänsten kan se olika ut men är en plats för stillhet och eftertanke och en källa till livsmod och hopp.

Distrikt Landskyrkan

Klädinsamling till Rumänien

Du som deltagare i Tonårsgruppen i Stockslyckekyrkan erbjuds att åka med på höstens lägerdygn till Färgengården.

Tonårsläger

Hemsjö kyrka är välkänd för sin fina akustik och är en eftertraktad kyrka att hålla konserter i. Det är vanligt att kyrkan används som inspelningslokal av konserter.

Hemsjö församling

Välkommen till Ödenäs församling! Här hittar du nyheter som rör verksamheten i församlingen.

Ödenäs församling

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Samtal och stöd

Möjligheten att besöka en konsert eller musikgudstjänst är stor i Svenska kyrkan Alingås. Dessutom finns rika möjligheter för den som vill musicera tillsammans med andra i någon av de många körerna.

Musik och körer