Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Kalender och aktuellt

Söndag 26 mars • 17.00 • Christinae kyrka. Biskop Åke Bonnier delar sina tankar om nattvarden, och därefter samtalar biskopen och kyrkoherde Katarina Egfors Härnring.

Biskop Åke talar om nattvarden

En ko ger mjölk, det leder till inkomster, bättre självkänsla och nya investeringar. Och det är bara en del av ko-effekten. Förändringen börjar med en mätt mage. Var med och rädda liv du också!

En ko kan rädda liv – Fastekampanjen 2017

Varmt välkommen till ”Christinaedagen”
Lördag 25 mars då har vi öppet hus i Christinae kyrka
kl 8.15-18.15

Christinaedagen

Varmt välkommen till ”Christinaedagen” Lördag 25 mars då har vi öppet hus i Christinae kyrka kl 8.15-18.15

Nu närmar det sig påsk och Alingsås församling bjuder in elever i årskurs 5 till ett påskspel vecka 14 i Christinae kyrka.

Påskspel

Konserter och musikandakter

Här finner du mer information om våra kyrkor och vad som händer i din församling.

Kyrkor

med ansvar för Alingsås församlings verksamhet för barn 0-5 år och som har glädje att inspirera och samordna arbetet med ideella medarbetare.

Församlingspedagog - 100 %

Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig. Ge en gåva som ger en medmänniska hopp. Du behövs som volontär i din församling. Åk på utbytesprogram eller sök en tjänst. Och du - välkommen som medlem i Svenska kyrkan om du inte redan är det.

Du behövs

En del gudstjänster är mer traditionella och andra söker nya former. De olika kyrkorna och distrikten har satt sin prägel på gudstjänstlivet, vilket ger en stor mångfald och goda möjligheter för var och en att hitta sitt gudstjänstsammanhang.

Gudstjänst

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar!

Verksamheter och mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, fredagsmys, föreläsningar, caféer och tankar för själen... Vad passar dig?

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Hur blir man medlem?

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Samtal och stöd

Möjligheten att besöka en konsert eller musikgudstjänst är stor i Svenska kyrkan Alingås. Dessutom finns rika möjligheter för den som vill musicera tillsammans med andra i någon av de många körerna.

Musik och körer