Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Kalender och aktuellt

Konfirmanderna är på besök kommuniteten Taizé. Läs bloggen i ALingsås tidning där några ledare berättar om sin vistelse.

Blogg från Taizé

Attacken drabbar oss alla... Därför behöver vi alla svara på den....  genom att kraftfullt odla mod, medmänsklighet, barmhärtighet och glädje över mänsklig gemenskap.

Ärkebiskopen med anledning av dådet i Stockholm

Attacken drabbar oss alla... Därför behöver vi alla svara på den.... genom att kraftfullt odla mod, medmänsklighet, barmhärtighet och glädje över mänsklig gemenskap.

Konserter och musikandakter

Här finner du mer information om våra kyrkor och vad som händer i din församling.

Kyrkor

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig. Ge en gåva som ger en medmänniska hopp. Du behövs som volontär i din församling. Åk på utbytesprogram eller sök en tjänst. Och du - välkommen som medlem i Svenska kyrkan om du inte redan är det.

Du behövs

En del gudstjänster är mer traditionella och andra söker nya former. De olika kyrkorna och distrikten har satt sin prägel på gudstjänstlivet, vilket ger en stor mångfald och goda möjligheter för var och en att hitta sitt gudstjänstsammanhang.

Gudstjänst

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar!

Verksamheter och mötesplatser

Här finner du våra grupper och aktiviteter för alla åldrar! Öppen förskola, scouter, fredagsmys, föreläsningar, caféer och tankar för själen... Vad passar dig?

Här finner du mer information om våra lediga tjänster i Alingsås pastorat.

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Hur blir man medlem?

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Så här gör du.

Svenska kyrkan finns för dig när du behöver den. Vi vill gärna vara med och göra livets alla olika skeenden till positiva upplevelser. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar!

Dop, vigsel & begravning

Svenska kyrkan i Alingsås har en lång erfarenhet av att stötta människor som är i behov av hjälp. Tveka inte att kontakta oss, eller låt oss kontakta dig.

Samtal och stöd

Möjligheten att besöka en konsert eller musikgudstjänst är stor i Svenska kyrkan Alingås. Dessutom finns rika möjligheter för den som vill musicera tillsammans med andra i någon av de många körerna.

Musik och körer