VIP
Foto: Lena-Carin Ängslycke

VIP och VIP+

En kul möjlighet för dej med intellektuell funktionsnedsättning att vara med i kyrkan. Ingen anmälan krävs. Kom och var med, kom precis som du är!

TERMINSTART: vecka 8.

Vi är glada att kunna vara igång som vanligt. För mer löpande info gå med i vår Facebookgrupp: ''Alla vi som går till vip''

VIP och VIP + är veckogrupper och vänder sig till människor som har intellektuell funktionsnedsättning. Vi är blandade grupper, olika och lika människor, som möts varje onsdag i Stockslyckekyrkan Alingsås. Vi har kul ihop. Det är samma upplägg varje gång så att man känner igen sig.

Programmet för VIP ser vanligtvis ut så här:

  • Vi börjar med en gemensam samling där vi tillsammans sjunger namnsånger, välkomnar nya och berättar om dagens träff.
  • Sedan har vi dagens aktivitet som kan vara att baka, spela bingo eller sjunga. Därefter har vi fri tid där man väljer vad man vill göra antingen en aktivitet eller om man föredrar kan man slappa.
  • Nu är det dags för fikagemenskap och avslutar kvällen med en andakt inne i kyrkan där vi sjunger, tänder ljus, ber och lyssnar på kyrkklockorna.

VIP som vänder sig till dig som går på högstadiet och gymnasiet, träffas onsdagar kl. 16.30-18.00 i Stockslyckekyrkan.

VIP+ är för dig som gått ur gymnasiet och uppåt. VIP+ träffas onsdagar kl.18.30-20.15 i Stockslyckekyrkan.

Det är ingen föranmälan men vi ser gärna att man är regelbunden och i möjligaste mån följer våra program och tider. VIP startade 2005 och har sedan dess vuxit då det har blivit många deltagare som är med på VIP grupperna vilket är väldigt kul. 

Verksamheten är viktig, den tillför kyrkan och oss alla mycket. Sprid gärna informationen och känn er välkomna!

 

I filmen nedan kan du få en inblick i verksamheten!
Filmen är framtagen av: FarkostenMedia