Foto: Lena-Carin Ängslycke

Om oss

Svenska kyrkan Alingsås pastorat består av de tre församlingarna Alingsås, Hemsjö och Ödenäs. Alla med ett gemensamt mål: Du är värdefull

En ung kille och en man fiskar. På båten står det Vi litar på Gud.

Vårt uppdrag som kristna

Varje människa är oändligt värdefull. När en människa kränks eller förminskas, då kränks Gud. Vårt uppdrag som kristna är att arbeta för att varje människa ska få leva ett värdigt liv.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Kyrkor

Här finner du mer information om våra kyrkor och vad som händer i din församling.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är en kalender med högtider och helger, där du varje vecka kan läsa olika bibeltexter. Kyrkoårets bibeltexter handlar om Jesus liv och innehåller tankar om livet i allmänhet. Här kan du läsa mer om kyrkoåret och hitta specifika bibeltexter.

Verksamhetsberättelser och Församlingsinstruktion

Välkommen att ta del av av våra verksamhetsberättelser.

Behandling av personuppgifter

GDPR eller Dataskyddsförordningen

Ärkebiskop Antje Jackelén och Margaux Dietz intill står intill varandra och ler mot kameran.

Prata till punkt med ärkebiskopen

Lyssna på ärkebiskopens podcast där hon samtalar med en utvald gäst om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Här tillsammans med influencern Margaux Dietz.

#vardeljus i Svenska kyrkan

- en del av #metoo. 1382 kvinnor i upprop mot trakasserier och övergrepp i kyrkan. Läs kyrkoherde, Katarina Egfors Härnrings tankar.

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter.Men tyvärr ser verkligheten inte ut så. Därför arbetar vi exempelvis som här med stöd till utsatta barn i Filippinernas slumområden.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.