Foto: Jonas Liljeblad

Konfirmandledare

Vad roligt att du vill bli konfaledare! Här nedan finner du information om de olika grupperna och vad som gäller kring ansökan. Kom ihåg att du är bra precis för att du är du. Vi eftersträvar ledargrupper med en bredd av erfarenhet och egenskaper. Välkommen med din ansökan!

Sommarkonfa på Färgengården

Sommarkonfa på Färgengården ses en söndag i månaden samt ett förläger den 19–21/3.  Förträffar är i Christinae kyrka kl. 15-18 sex söndagar: 8/11, 6/12, 10/1, 7/2, 18/4 & 30/5.

Själva sommarlägret är 12 juni-2 juli med konfirmation i Hemsjö kyrka 4 juli.

Om man söker som ledare till detta läger är det av stor vikt att man kan delta under hela lägret och under konfirmationshelgen i juli, samt att man kan vara med på de flesta förträffarna och förläger.

Under lägret kommer man att arbeta varierande tider och vara ledig ca två dagar per vecka. I arbetet jobbar och bor man på gården, när man är ledig är man ledig två nätter och lämnar gården för att få ut sin vila. Dina arbetsuppgifter kommer att variera stort och pendla mellan att hålla andakter och fritidspass, lektionspass och vara nattvakt.

Vi söker 8 ledare till detta alternativ.

Berlinkonfa Stockslycke

Berlinkonfa Stockslycke kommer att starta den 3 november och träffas varje tisdag i Stockslyckekyrkan kl. 16-18. Gruppen kommer även att åka på ett läger under vårterminen.

Berlinresan sker kvällen 12–16 maj. Konfirmationen är i Hemsjö 5–6 juni.

Berlinkonfa Hemsjö

Berlinkonfa Hemsjö kommer att starta den 5 november och träffas varje torsdag i Annexet, Hemsjö kl. 16-18. Gruppen kommer även att åka på ett läger under vårterminen.

Berlinresan sker kvällen 12–16 maj. Konfirmationen är i Hemsjö 5–6 juni.

Om man söker som ledare till dessa konfagrupper är det av stor vikt att man kan delta på veckoträffarna samt under resa och konfirmation.

Vi söker 8 ledare till Stockslycke och 4 ledare till Hemsjö.

Konfirmandgrupperna behöver en blandad ledargrupp med en variation av egenskaper. Så tveka inte, utan ansök.

Skriv ett personligt brev som skall innehålla tankar kring följande ämnen:

• Hur var din egen konfirmandtid och vad tog du med dig från den?
  • Vad tror du att just du, med den du är, skulle tillföra gruppen om du blev ledare? Vilka är dina styrkor och svagheter?
  • Om du är ledare i någon verksamhet. Hur är du som ungdomsledare? Eller om du inte är med i någon grupp, hur tror du att du skulle vara som ungdomsledare?
  • Hur ser din tro ut just nu?
  • Vilken eller vilka grupper vill du vara ledare i?
  • Övrigt
  • Namn, mail-adress, mobilnummer och personnummer

Maila in ansökan senast torsdag 22oktober till jonas.liljeblad@svenskakyrkan.se

Varma hälsningar från Jonas, Simon, Elvira, Filip, Susanne, Nina, Filip, Patrik, Britt, Tomas