Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Färgengården

Färgengården - en pärla vid sjön Färgen. Kyrkans lägergård är en härlig plats att vistas på, inte långt från stan. Många människor förknippar Färgengården med en plats där man trivs!

Friluftsgudstjänster på Färgengården - Sommaren 2019

Friluftsgudstjänster på Färgengården firas under fyra söndagar i sommar kl 15.
7 juli • 14 juli • 21 juli • 28 juli.

Gudstjänsten firas utomhus om vädret tillåter, vid regn inomhus. Kaffe serveras. Vid Färgengården finns möjlighet till bad och lek för den som vill.

Kostnadsfri kyrkbuss varje söndag
14.20 Noltorps centrum
14.30 Alingsås järnvägsstation
14.35 Ica Maxi
14.38 Stockslyckekyrkan
14.40 Hållplats Kaptenen
Retur 16.45

Under sommaren inbjuds till friluftsgudstjänster, och kyrkbuss anordnas från stan för dessa tillfällen.

Bild: Peter Ebbesson

Varje sommar äger bl. a. flera konfirmand-, minior- och juniorläger rum. Dagläger för skolbarn anordnas under de första augustiveckorna.

Färgengården
Bild: Peter Ebbesson