Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Val av gravplats

På alla kyrkogårdar och begravningsplatser inom Svenska kyrkan i Alingsås finns både kist- och urngravar. Tillsammans med personalen på kyrkogårdsförvaltningen väljer ni ut en gravplats för den som avlidit.

Stoftet efter en avliden kan antingen begravas i en kistgrav eller kremeras för att sedan begravas i en urngrav eller i minneslund. Cirka 70 procent av Sveriges befolkning kremeras. På alla kyrkogårdar och begravningsplatser inom Svenska kyrkan i Alingsås finns både kist- och urngravar.

Minneslund är en gemensam och anonym gravplats där askan grävs ner inom ett avgränsat område utan närvaro av anhöriga. I minneslunden finns ett gemensamt område där man kan sätta blommor och tända ljus. I Alingsås finns minneslund på Nolby begravningsplats och på Stadskyrkogården.

På Stadskyrkogården finns även Minnesgården, där man har en mindre gravsten och anhöriga är med vid urnsättning. Även i Minnesgården är smyckningsplatsen gemensam.