Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Christinaekören

Blandad kör med 40 medlemmar som har sin hemvist i Christinae kyrka.

Förutom att svara för den tränade delen av församlingens sång i gudstjänsterna så har Christinaekören en lång tradition av mer konsertinriktad verksamhet. Under årens lopp har klassiker som Johannespassionen, Messias och John Rutters Requiem framförts. Men också mycket nykomponerad musik och kören fick bl.a. våren 2012 möjlighet att uruppföra "Lukaspassionen" med musik av Rolf Martinsson och texter av Göran Greider.

Hösten 2016 kommer ägnas åt Mozarts Requiem som bl.a. kören framför i Vara konserthus med Dalasinfoniettan.

Körledare Christinaekören

Lars Storm