Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon: +46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås Webbplats

Begravning

Ett dödsfall är en händelse som förändrar tillvaron. Livet är inte längre detsamma. Det som ena dagen var en tilldragelse som verkade vara något som fanns långt borta blir plötsligt påtaglig och nära. Vi måste ordna med en begravning. Hur gör vi?

Svenska kyrkan i Alingsås vill på olika sätt vara med i denna process. Vi vill medverka till att utforma en begravningsgudstjänst som är fylld av omtanke, ljus och värme. Mitt i det svåra.

Hur bokar jag en begravningsgudstjänst?

Det vanligaste är att man kontaktar en begravningsbyrå för att få hjälp med de praktiska frågorna. Man kan också få råd och hjälp via församlingsexpeditionen och kyrkgårdsförvaltningen som arbetar sida vid sida. Där finns lång erfarenhet och alla frågor är tillåtna.

för bokning av dop, bröllop eller begravning

Församlingsexpeditionen
alingsas.forsamlingsexpedition@svenskakyrkan.se