Christinae ungdomskör

En kör för tjejer och killar i åk 7-3:an på gymnasiet. Med en hög ambitionsnivå på ett positivt sätt vill vi ge dig som sångare musikaliska utmaningar som stimulerar och utvecklar. Du få sjunga en blandad repertoar av bra flerstämmig körmusik i många olika stilar. Du kanske har musik som specialintresse, men ännu inte har hittat ditt sammanhang? Välkommen till Christinae ungdomskör!

Kören övar på onsdagar varje vecka. Den goda andan är viktig för oss. Som sångare ska du känna att du trivs och har roligt! Under körövningarna utvecklar vi sångteknik, körklang och musikaliskt samspel. Kören deltar i gudstjänster, musikandakter och konserter i Christinae kyrka ungefär en gång i månaden. Vi deltar i festivaler och kördagar, och ordnar egna körläger på Färgengården, kyrkans egen lägergård.

Välkommen med din anmälan till körledare Johanna Thür!

Klicka på länken: https://forms.gle/e1K1vGLnHwMe2mwU6

Höstterminen startar vecka 35. För att skapa en trygg och säker miljö nu under pandemin kommer kören att öva uppdelad i mindre grupper med blandade stämmor. Vi håller till i Musiksalen i Svenska kyrkans hus på Brunnshusallén 3, och i Landskyrkan strax intill. Rummen är stora, och vi placerar sångarna med gott om avstånd när vi sjunger. Under kommande termin serverar vi ingen fika.

Våra framträdanden får också anpassas till mindre format. Med högst 50 personer i kyrkorummet kommer Christinae ungdomskör att framträda för sig och inte tillsammans med andra körer. Med dubblerade konserter gör vi det möjligt för fler att höra vår musik.

Onsdagen den 26 augusti har vi höstens första övning.

Därefter följer ett körläger fredag 28-lördag 29 augusti på Färgengården, som är vackert belägen utanför Alingsås vid sjön Färgen. Under kördagen får vi chans att lära känna varandra, äta, bada och förstås sjunga tillsammans.

Redan lördag 12 september sjunger kören i en kick-off för årets konfirmander i Christinae kyrka på förmiddagen, och fortsätter sedan på Färgengården på eftermiddagen.

Söndag 13 september sjunger kören i högmässan i Christinae kyrka. Då har vi hunnit bli varma i kläderna, och under de tre veckor som ligger bakom har vi hunnit lära oss flera fina sånger.

Söndag 1 november på kvällen deltar kören i en ungdomsgudstjänst i Stockslyckekyrkan.

Söndag 14 november är det dags för Musikandakt, en liten mini-konsert på lördag förmiddag med 30 minuters program. Vi sjunger ett blandat program där kören väljer tema.

Lördag 19 december sjunger vi i den årliga julkonserten, som kommer att ges vid flera tillfällen under dagen, och där körerna medverkar i mindre lag. Konserten avslutar terminen.

CHristinae ungdomskör

Åk 7-3:an på gymnasiet