Välkommen som du är med din tro, ditt tvivel, din sorg och glädje. Vi är en levande kristen församling.

Två händer formar tillsammans ett hjärta.

Allt du behöver veta om dop i Svenska kyrkan.

Sommar i kyrkan

Det finns platser på hemmaplan som har öppet året runt! Välkommen till kyrkan!

En prästs händer med vatten läggs på ett litet barns huvud.

Drop in-dop

Önskar du bli döpt? Eller har ditt barns dop ännu inte blivit av? Välkommen till drop in-dop och dopkalas söndagen den 4 september kl 12.00-16.00 vid Vallentuna kyrka.

Människor vandrar på en väg, två ungdomar i förgrunden.

Pilgrim Vallentuna

Välkommen att vandra med oss.

Prästklädsel för att symbolisera gudstjänsten.

Gudstjänst

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lungor. Där får vi tillsammans vända oss till Gud. Till gudstjänsten kommer vi med vår tro, vårt tvivel, vår glädje, vår sorg och vår längtan.

En prästkrage och en klar himmel.

Själavård - möjlighet till samtal

Enskilda samtal.Vid olika händelser och skeenden i livet kan det vara värdefullt att få prata med någon som man inte har en relation till.

Welcome to the Evangelical Lutheran Church of Sweden in Vallentuna

Everybody is welcome to participate in all the activities offered by our church.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Kvinna bläddrar i bibeln

På den här sidan kan du varje dag läsa ett nytt bibelord.

Nävar från flera personer trycks mot varandra, under nävarna finns ett bord med en flaska, en burk, papper och pennor,

Verksamhet

Vallentuna församling har en rik verksamhet för alla åldrar. Vårt uppdrag är att göra Kristus synlig. Med anledning av pandemin är dock många verksamheter pausade tills vidare. Vänligen kontakta respektive verksamhetsansvarig för aktuell info.

Ett drygt 40-tal ungdomar står i en cirkel på en gräsmatta och håller om varandra.

Konfirmation

Under konfirmationen får du lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och förhoppningsvis också mer om dig själv.

Händer av ett bröllopspar, den ena sätter en ring på den andres ringfinger

Bröllop/Vigsel

Vigseln är en stor och viktig högtid, vare sig ni väljer att gifta er i enkelhet med bara ett par vittnen närvarande eller med kyrkan full av släkt och vänner.

En begravningsbukett rosor ligger på ett kyrkgolv.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Sommarbilder på våra fyra kyrkor.

Våra kyrkor

Kyrkorna i Vallentuna församling är Vallentuna kyrka, Orkesta kyrka, Markims kyrka och Frösunda kyrka.

Vårt miljöarbete

"Med omsorg om skapelsen" heter Youtubeklippet som berättar om Vallentuna församlings miljöarbete.