Varmt välkommen till Vallentuna församling i Stockholms stift. Syftet med vårt arbete är att människor skall komma till tro på Kristus och leva i tro, att en kristen gemenskap skapas och fördjupas, att Guds rike breds ut och att skapelsen återupprättas. Välkommen att ta del av vårt breda utbud av verksamhet.

Söndag 17/12 - 3:e söndagen i Advent.

Föredrag och Julkonserter

Söndag 17/12 - 3:e söndagen i Advent.

Här kan du ladda ner månadsprogrammet.
I det hittar du bland annat gudstjänster
och öppna träffar i församlingen. Välkommen.

Detta händer i församlingen

Här kan du ladda ner månadsprogrammet. I det hittar du bland annat gudstjänster och öppna träffar i församlingen. Välkommen.

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lungor. Där får vi tillsammans vända oss till Gud. Till gudstjänsten kommer vi med vår tro, vårt tvivel, vår glädje, vår sorg och vår längtan.

Gudstjänst

Vallentuna församling har en rik verksamhet för alla åldrar. Vårt
 uppdrag är att göra Kristus synlig.

Verksamhet

Vallentuna församling har en rik verksamhet för alla åldrar. Vårt uppdrag är att göra Kristus synlig.

Dopgudstjänsten är en livets och glädjens fest. Kanske låter du döpa ditt lilla barn eller väljer att bli döpt under konfirmationstiden eller som vuxen.

Dop

Under konfirmationen får du lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och förhoppningsvis också mer om dig själv.

Konfirmation

Vigseln är en stor och viktig högtid, vare sig ni väljer att gifta er i enkelhet med bara ett par vittnen närvarande eller med kyrkan full av släkt och vänner.

Bröllop/Vigsel

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

en relation till.

Själavård - möjlighet till samtal

Enskilda samtal.Vid olika händelser och skeenden i livet kan det vara värdefullt att få prata med någon som man inte har en relation till.

Kyrkorna i Vallentuna församling är Vallentuna kyrka, Orkesta kyrka, Markims kyrka och Frösunda kyrka.

Våra kyrkor

Vårt miljöarbete

"Med omsorg om skapelsen" heter filmklippet som berättar om Vallentuna församlings miljöarbete.