Vallentuna församlings kyrkofullmäktige

Vid det kyrkliga val som sker vart fjärde år, nu senast den 15 september 2013, väljer kyrkotillhöriga ledamöter till kyrkofullmäktige.

Kyrkofullmäktige i Vallentuna församling utser 9 ordinarie ledamöter med ersättare till församlingens styrelse: Kyrkorådet.

Kyrkofullmäktige utser även ledamöter till  Valnämnden.

Nytt för denna mandatperiod är att Kyrkogårds- och fastighetsnämnden inte längre är en nämnd under Kyrkofullmäktige, utan ett Kyrkogårds- och fastighetsutskott under Kyrkorådet. Kyrkogårds- och Fastighetsutskottet har ansvar för församlingens fyra kyrkogårdar och församlingens fastigheter.

Kyrkofullmäktige är den nämnd som beslutar i större ärenden efter behandling i kyrkorådet. Kyrkofullmäktige med sina 25 ledamöter har att följa den budget som lagts för innevarande år samt öppna upp för nya idéer till gagn för vår församlings utveckling.

Förtroendevalda, i samverkan med anställda och frivilligverksamhet, har som mål att arbeta för en ökad kyrkotillhörighet i Vallentuna och nå ut med vårt budskap:
”Att göra Kristus synlig”.

Kyrkofullmäktige i Vallentuna församling 2014-2017

Ordförande:  Carl-Axel Olsson
1:e vice ordförande: Lena Lantz (s)
2:dre vice ordförande: Lars Carlsson (c)

Ordinarie ledamöter

Åke T Carlestam  (kliv)
Gunnel Ahlsén (kliv)
Ineta Jansson-Ekrot (kliv)

Ersättare:Margareta Lindqvist, Lars Bornholm, Ulla Trolleryd Gyhlenius, Susanne Larsson, Gunnel Orselius-Dahl, Marie Engstedt, Holger Andersson, Birgitta Hansson, Sven-Olof Ekström, Ann-Charlotte Höglund, Kersti Palmgren, Ingrid Rost Rosander, Stina Fritz.

S: Socialdemokraterna
C: Centerpartiet
Hk: Hembygdens kyrka
Kliv: Kyrkans liv i Vallentuna

Carl-Axel Olsson
, ordförande. Tfn: 0709-70 07 76.

Sammanträdesdagar KF - KgF - KR 2016

Sammanträdesdagar 2017 KgF - KR - KF