Två kors, ett i förgrunden och ett i bakgrunden.
Foto: Albin Hillert/Ikon

Aktuella gudstjänster, öppna kyrkor och musik

Nu firar vi gudstjänst i våra kyrkor igen!

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt med möjlighet att tända ljus:
måndag-fredag kl 08.45-16.00, lördag kl 11.00-16.00, söndag kl 10.00-16.00.

I Vallentuna kyrka är det morgonbön måndag-fredag kl 08.45. Uppehåll under sommaren - veckan före midsommar fram till "skolstart". Veckorna mellan jul och trettondehelgen är det endast klockringning och ljuständning. På tisdagar kl 11.45 är det lunchandakt och på onsdagar kl 19.00 firar vi veckomässa (utom under ”jullovet” och ”sommarlovet”).

Gå på gudstjänst - när du vill - runt Vallentuna kyrka

Vi har förberett en promenad (medsols) runt Vallentuna kyrka. På vandringen med 10 stationer följer vi en vanlig gudstjänst med psalmer och texter. Sjung psalmerna själv eller försök att hitta dem på nätet och spela upp dem i telefonen.
Välkommen på en Coronasäkrad gudstjänstvandring.
PS Gudstjänsten finns även som häfte i kyrkan för hemmabruk.

Nu firar vi gudstjänst i våra kyrkor igen!

Max antal deltagare för respektive kyrka exkl. tjänstgörande:
Vallentuna kyrka: 65
Frösunda kyrka: 40
Markims kyrka: 30
Orkesta kyrka och Kapellet: 15

Söndag 26/9
Vallentuna kyrka
11.00 Mässa, Maria Källström och Sara Bohm, präster. Maria välkomstpredikar. Young Voices sjunger under ledning av Anders Henriksson. Kyrkkaffe.

Frösunda kyrka
11.00 Mässa, Thomas Loréhn, präst.

Söndag 3/10
Vallentuna kyrka
11.00 Högmässa, Lisa Berglund, Susanna Widner, präster. Kyrkkaffe.

Markims kyrka
19.00 Skördevesper, Susanna Widner. Johan Christensson, tenor, Karin Eriksrud Solén, klaviatur.

Söndag 10/10 - Tacksägelsedagen
Vallentuna kyrka
11.00 Mässa med små och stora, Maria Källström, Lisa Berglund, präster. Sing It under ledning av Karin Eriksrud Solén. Kyrkkaffe.

Frösunda kyrka
19.00 Skördevesper, Thomas Loréhn, präst. Vallentuna Gospel under ledning av Anders Henriksson.

Tfn vx: 08-511 862 00
Skicka e-post till Vallentuna församling