Orkesta kyrka

Tillkomstperiod: 1100-talet.
Sevärdheter: Triumfkrucifix från 1300-talet, kalkmålningar från 1400-talet.
Orgel: Grönlunds orgelbyggeri, Gammelstad, 1981, 12 stämmor.
Kyrkan rymmer ca 80 personer
Adress: Orkestaby, Vallentuna

Orkesta kyrka är en av våra fyra kyrkor - alla pärlor - i Vallentuna församling. Kyrkan ligger på en något kuperad, odlad slätt omgiven av skogar. Flera runstenar bär vittne om att trakten tidigt varit bebyggd.

I Orkesta kyrka firas gudstjänst någon gång per månad, men kyrkan används gärna till dop, vigslar och begravningar samt till mindre konserter. Här finns en "vigselbåge" som man kan få låna för utsmyckning.

För info om gudstjänster och öppen verksamhet i församlingen, klicka på kalendarium på startsidan.

"Orkesta-SMS"
Vill du få en SMS-påminnelse i din mobil inför konserter, gudstjänster och andra evenemang i Orkesta kyrka? Hör av dig till Johannes tfn: 08-511 862 01 så får du ett SMS 1 dygn i förväg.

För besök, kontakta Marie Lundqvist. Tfn: 08-511 862 14

Vägbeskrivning Orkesta kyrka

Besök kyrkan virtuellt i 3D

Här kan du läsa mera om Pilgrim Vallentuna.