Kyrkogård

I Vallentuna församling finns fyra kyrkor med tillhörande kyrkogårdar och minneslundar:Vallentuna, Markim, Orkesta och Frösunda.

I Vallentuna finns även flera askgravplatser.

Kontroll av gravstenar
Med anledning av olyckan i Bollebygd, då en liten flicka avled pga att en gravsten välte, så har instruktioner skickats ut till alla kyrkogårdsförvaltningar i landet om hur en kontroll av gravstenar skall ske.

Arbetet påbörjades här i Vallentuna den 25 september 2012 och brev skickas ut till de gravrättsinnehavare som berörs, men även andra som besöker våra kyrkogårdar kommer att se de åtgärder som genomförs. Detta är en följd av de striktare säkerhetskraven på gravstensuppsättning som nu har framtagits i och med dödsolyckan.

För mer information vänligen kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

Kyrkogårdsförvaltningen.Tfn: 08-511 862 31/ 08-511 862 32

Besöksadress:
Kyrkvägen 11 (Ladugården)

Öppettider:
Mån-fre kl 08.00-16.00
lunchstängt kl 12.00-13.00

Aylin Seid, Assistent.Tfn: 08-511 862 31.

Tomas Hallberg,Kyrkogårdsföreståndare.Tfn: 08-511 862 32.

Begravningsombud för borgerlig begravning, Vallentuna: Åke Eriksson, tfn: 076-867 01 00.

Låneurna i församlingen

Hitta din kyrka och kyrkogård
Klicka på kyrkokartan, och skriv namnet på den kyrka du söker.

Vill du veta var någon är gravsatt?
Klicka på http://www.finngraven.se/
Gör en sökning med hjälp av de uppgifter du har, sök.
I den träfflista du får fram så väljer du en gravsatt som stämmer med din sökning.
Tryck sedan sök, då kommer en karta upp som visar var graven befinner sig på kyrkogården.
Klicka bort söklista och du kan zooma ut så du ser bättre i vilken del av kyrkogården den finns.

Vi arbetar för och med miljön.