Ett drygt 40-tal ungdomar står i en cirkel på en gräsmatta och håller om varandra.

Konfirmation

Under konfirmationen får du lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och förhoppningsvis också mer om dig själv.

Vem är jag? Vad är meningen med livet? Finns Gud? Vad är det att vara människa?

Det är frågor som de flesta människor ställs inför någon gång i livet. Konfirmationen är en chans att träffa nya vänner och tillsammans diskutera och fundera över allt mellan himmel och jord; vänskap, kärlek, sex, Gud, kyrkan, vad är rätt och vad är fel och mycket, mycket mer.

Du får lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och förhoppningsvis också mer om dig själv. Det handlar om att växa som människa och om att bli bekräftad som den man är – värdefull i Guds ögon!

Vi förutsätter inte att du tror på Gud, inte heller att du kommer att göra det. Men vi vill ge dig möjligheten att fundera och diskutera. Vi tror inte på färdiga svar, men vi tror att Gud har med livet att göra.

Vi vill vara din samtalspartner i allt detta och någon som vandrar med dig under en bit av din livsvandring. Tillsammans vill vi göra konfirmationstiden till en unik upplevelse och ett minne för livet.

Konfirmation erbjuds den som går i åk 8, men det är aldrig försent. Man kan konfirmeras i vilken ålder som helst.

Läs mera i Konfirmationsbroschyr 2024-2025 (PDF-fil). 

Onlineanmälan. Anmälan öppnar den 22 maj 2024 kl 17.00. 

För mera information: 
Tfn: 08-511 862 40
vallentuna.forsamling@svenskakyrkan.se 
Annica Engqvist, församlingspedagog.
Tfn: 08-511 862 06

Vår integritetspolicy

Då vi tar emot personuppgifter vill vi informeta om att vi hantera era personuppgifter i enlighet med GDPR och i Vallentuna församling har vi en integritetspolicy. 
I samband med att konfirmationsläsningen startar kommer du som vårdnadshavare att få skriva på ett avtal för att församlingen fortsatt ska kunna hantera personuppgifterna.

Läs vad Svenska kyrkan skriver om konfirmation.