Markims kyrka

Tillkomstperiod: 1200-talet.
Sevärdheter: Triumfkrucifix från 1200-talet,vapenhusets kalkmålningar från 1400-talet.
Orgel: A Magnussons orgelbyggeri, Mölnlycke, 1985, 11 stämmor
Kyrkan rymmer ca 150 personer
Adress: Markims kyrkväg 9, Vallentuna

Markims kyrka är en av av våra fyra kyrkor - alla pärlor - i Vallentuna församling. Kyrkan ligger på en liten kulle, som höjer sig mitt ute på ett väluppodlat slättland, i fjärran omgivet av en låg skogshorisont.

I Markims kyrka firas gudstjänst någon gång per månad, men kyrkan används gärna till dop, vigslar och begravningar samt till konserter.

I Markims kyrka finns en "vigselbåge" som man kan få låna för utsmyckning.

För info om gudstjänster och öppen verksamhet i församlingen, klicka på kalendarium på startsidan.

"Markim-SMS"
Vill du få en SMS-påminnelse i din mobil inför konserter, gudstjänster och andra evenemang i Markims kyrka?
Hör av dig till Johannes tfn: 08-511 862 01 så får du ett SMS 1 dygn i förväg.

Vägbeskrivning Markims kyrka

Besök kyrkan virtuellt i 3D

Här kan du läsa mera om Pilgrim Vallentuna.