Ett antal färgade glasburkar med brinnande ljus står i en cirkel på ett bord och i mitten en bukett blommor i en vas

Barn- och familjediakoni

Barn- och familjediakonins främsta uppgift är att finnas till hands för dig som förälder, för att ge stöd i olika frågor som gäller föräldraskapets glädje och oro.

Det kan gälla uppfostran, oro för ditt barns situation i förskola/skola, om du har barn med särskilda behov, möjlighet att knyta kontakter med andra, livsfrågor m.m. Vi kan mötas i olika öppna verksamheter som Babycafé, Föräldracafé och Föräldratanken eller träffas vid ett enskilt möte. Du kan även ringa eller SMS:a om det är något du vill ha hjälp med.

Barn- och familjediakonin vill också ge stöd till barn i utsatta livssituationer ex. vid sorg, skilsmässa och arbetar för att hitta bra former för gruppverksamhet. Ni kan redan nu ta kontakt för att prata en stund och få råd och tips när det gäller dessa frågor. Detta gäller både barn och vuxna.

Maywor Åkerman är ansvarig för församlingens barn- och familjediakoni. Hon har många års erfarenhet från arbete med barn och föräldrar i och utanför församling. Maywor Åkerman är diakonikonsulent och har tystnadsplikt.

Skrik- och panikfiket.
Föräldratanken

Föräldradialogen.
Stöd för barn och unga i sorg, (PDF-fil).

Känn dig välkommen att ta kontakt:
Maywor Åkerman, diakonikonsulent.
Är tjänstledig nu och går sedan i pension.