Other languages with Google Translate

Gudstjänst

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lungor. Där får vi tillsammans vända oss till Gud. Till gudstjänsten kommer vi med vår tro, vårt tvivel, vår glädje, vår sorg och vår längtan.

I bibelns ord, förkunnelsen, bönen, nattvarden, psalmsången och musiken skapas en särskild mötesplats där vi tillsammans får ana Guds närvaro i vår värld och våra liv. Kristus själv kommer oss till mötes.

I gudstjänstens liv ryms både helighet och närhet, högtidlighet och enkelhet. Söndagens gudstjänst är församlingens huvudgudstjänst men vi samlas också till veckomässor och andra former av andakter och gudstjänster. Vi vill att gudstjänsterna ska präglas av generositet och delaktighet. De ska vara meningsfulla och angelägna. Oavsett var vi befinner oss på livets och trons väg ska vi kunna känna oss inkluderade i gudstjänstens gemenskap. Från gudstjänsten sänds vi ut med uppdraget att göra Guds kärlek synlig i världen.

I Vallentuna kyrka är det morgonbön måndag-fredag kl 08.45, onsdagar med morgonmässa. Under sommaren - veckan före midsommar fram till "skolstart", samt veckorna mellan jul och trettondehelgen är det endast klockringning och ljuständning. På onsdagar kl 19.00 firar vi veckomässa.

Tisdagar är det lunchandakt kl 11.45 i Mathiasgårdens andaktsrum.

Miniretreter
Unna dig två timmars stillhet för själen. Ingen kostnad, ingen anmälan, inga förkunskaper krävs.

Välkommen följande fredagar kl 15.30-17.30 i Vallentuna kyrka hösten 2018:
21/9, 19/10, 16/11 och 21/12 .