Syföreningar

Vi har en syförening i Vallentuna och en i Markim.

Syföreningen i Vallentuna

Vi träffas regelbundet på tisdagar kl 13.00, jämna veckor i Klockargården. På våra träffar handarbetar vi, dricker kaffe och har trevligt tillsammans. Vid varje sammankomst får vi besök av en präst eller diakon som håller en kort andakt med oss. Resultatet av vårt arbete säljer vi på auktioner vid de årliga höst/jul-basarerna och pengarna som vi får in skänker vi vidare till olika välgörande ändamål. Vi arbetar även med textilhantverk som utsmyckar våra kyrkor, vi har sytt dopklänningar, altardukar med mera. Till församlingshemmet har vi sytt gardiner och dukar samt vävt bordlöpare. Vi samarbetar även med andra verksamheter, t ex vid Fasteinsamlingen, våffelbruk, kyrkkaffen. Varje vår gör vi en resa tillsammans.

För mera information, kontakta:
Britt-Marie Ljungblom.Tfn: 08-511 712 96.

Syföreningen i Markim
Vi träffas vanligen den första torsdagen i månaden i Markims församlingshus. På våra träffar handarbetar vi, dricker kaffe och har trevligt tillsammans. Resultatet av vårt arbete säljer vi på julauktionen och pengarna som vi får in skänker vi vidare till olika välgörande ändamål.

För mera information, kontakta:
Marie Engstedt. Tfn: 08-512 406 78.
Gudrun Johansson. Tfn 08-512 403 93.

Vallentuna församling.Tfn vx: 08-511 862 00.