Finskspråkig verksamhet Palveleva Puhelin

Med anledning av nya restriktioner utgår de planerade träffarna för  finska träffpunkten  resten av året 2020. Vi återkommer om tider vår våren 2021.

Sinä olet minun – minä olen sinun!

Joulu oli juuri ohitettu, kun kirkoissa luettiin seuraava raamatunteksti: "Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun" (Jes. 43). - Kahden ihmisen välisessä rakkaussuhteessa ei voida sanoa "sinä olet minun". Toista ihmistä ei voi omistaa. Inhimillisessä rakkaussuhteessa sanomme: "minä olen sinun". Teen kaiken, minkä voin, sinun hyväksesi. Saat pitää minua omanasi. Lause huokuu hellyyttä. Minä olen sinun!

Elämän valtatien vaarat kohdatessamme, ovat ne sitten tuhoavia tsunameja tai kuluttavia liekkejä, tarvitaan uskoa siihen, että meistä pidetään huolta. Jumala, joka sanoo meidän olevan hänen omaisuuttaan, lupaa: "Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi. Kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta…Koska olet arvokas minun silmissäni, koska olet kallis ja rakas." Tällaisessa rakkaussuhteessa sanomme mielellämme: "Minä olen sinun!" – Pekka Turunen

Tervetuloa tänä keväänä Kohtauspaikkaan Mathiasgårdenille seuraavina tiistaina klo 15.30:
15/9, 13/10, 10/11 och 8/12.
Söndag den 13/12 sjungs de vackraste julsångerna i församlingssalen, Mathiasgården kl. 16.00.
Laulamme, jutustelemme ja kahvittelemme.
Tervetuloa!

Du är min – jag är din!

Julen var över när vi i våra kyrkor hörde bibeltexten: "Var inte rädd, jag har friköpt dig, jag har gett dig ditt namn, du är min" (Jes, 43) – I det mänskliga kärleksförhållandet kan man inte säga "du är min". Ingen kan äga en annan människa. Tvärtom ska vi säga i vårt kärleksförhållande: "jag är din". Jag gör för dig allt som är i min makt. Jag vill vara din. Meningen utstrålar ömhet. Jag är din! Detta är den mänskliga kärlekens väg.

Inför det nya året, såsom alltid, möter vi på vår livsväg faror i olika former. Bokstavligt talat kan vi bli tvungna att gå genom eld och vatten. Då är det tryggt att ta för sig: "När du går genom vatten är jag med dig. När du går genom eld skall du inte bli svedd, lågorna skall inte bränna dig… Du är dyrbar för mig, jag ärar och älskar dig." I ett kärleksförhållande som detta säger vi gärna: "Jag är din!" Detta är den gudomliga kärlekens väg.

I höst träffas församlingens finsktalande till Träffpunkt
i Andaktsrummet,
Mathiasgården kl 14.30:
tisdagarna 5/9, 13/10, 10/11 och 8/12.
I programmet: sång, prat, kaffe.
Välkomna!

För mer information, kontakta: Pekka Turunen

Här kan du läsa mer om Sverigefinskt i Svenska kyrkan

Joka ilta kello 21-24 | Öppet varje kväll 21-24.
Svenska kyrkans finska telefonjour, en del av svenska kyrkans själavård på finska.