Finskspråkig verksamhet

Toivoa on – aika on itkeä ja aika nauraa

Raamatun kahdessa peräkkäisessä kirjassa ovat aiheet tähän kirjoitukseeni. Ensin lainaan kohtia Saarnaajan kirjasta, sitten kirjasta Laulujen Laulu, joka ennen oli nimeltään Korkea Veisu. Saarnaajan kirja on täynnä valituksia, aivan samoin kuin kirja nimeltä Valitusvirret.

Kun tätä kirjoitan, olen lähdössä viidettä kertaa tänä vuonna Suomeen. Seitsemän kertaa minut on testattu ja aina todettu negatiiviseksi tapaukseksi. Se on tietysti koronaa ajatellen positiivista. Olen saanut ensimmäisen rokotukseni. Olen joutunut todella huomaamaan Saarnaajan kirjan sanoin: ”Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa…aika itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika tanssia.” On ollut niin paljon kuolemaa! Vielä ei ole aika nauraa ja tanssia. On niin paljon muuttunut.

Kevät on kaikista neljästä odotetuin vuodenaika. Se on ennen kaikkea uuden elämän airut. Nyt ovat muuttolinnut palanneet; olen kuullut peipposen loppua kohti nousevan laulun ja nähnyt västäräkin pyrstöä nyökyttelevän hyppelyn. Vielä saan odotella kiurun liverrystä ja pääskysen ilmaa halkovaa lentoa. Kukat ovat

kuitenkin nousseet maasta ja muistuttavat luonnon heräämisestä ja uudesta elämästä. Kyllä kaipaa päästä joukolla laulamaan: ”Soi kunniaksi Luojan nyt virsi kiitoksen.” Vielä joudumme odottamaan. Laulujen Laulu muistuttaa muutoksesta uuteen ja parempaan. Keskellä rakkauden ylistystä saamme lukea:

”Talvi on mennyt, sade on laannut, se on kaikonnut pois. Kukat nousevat maasta, laulun aika on tullut, joka puolella huhuavat metsäkyyhkyt.” Rukouksemme voisi olla eräs Valitusvirret-kirjan päätössäkeistä, joka kuuluu:

”Herra, anna meidän palata luoksesi,
niin me palaamme. Uudista päivämme entiselleen.”

Vielä emme tiedä, voimmeko vielätavata.
Hyvää kesää teille toivottaa

Pekka Turunen, rovasti

För mer information:
Kontakta Pekka Turunen.
Tfn: 0768-76 69 99
Skicka e-post till Pekka Turunen

Sverigefinskt i Svenska kyrkan.

Palveleva puhelin

Joka ilta kello 21-24 | Öppet varje kväll 21-24.
Svenska kyrkans finska telefonjour, en del av svenska kyrkans själavård på finska.