Finskspråkig verksamhet

Ystävät

Kun vielä työskentelin Åkersbergassa, luimme kirjaa nimeltä ”Valo on”. Tämän lehden tunnuksena on ”pimeydestä valoon”.

Kaksi ajatusta kiistelevät keskenään: toisessa on valo todellisuutta koko ajan, toisessa se on vasta tulossa pimeyden keskeltä. Puhumme, että valoa näkyy tunnelin päässä.

Seurakunta valitsi aiheen ”pimeydestä valoon” symboloimaan aikaa, jossa elämme, pandemiaa ja muita vitsauksia. Valon aiheita on näkyvissä. Koronarokotukset ovat alkaneet. Kai valon merkki on myös USA:n uusi presidentti, joka vannoi virkavalansa vasen käsi vanhan perheraamatun päällä. Se ennakoi valoisampia aikoja.

Vielä eivät kevätvalon merkit ole näkyvissä, ei ainakaan täällä Tampereella, jossa lumi pöllyää ulkona, kun istun anoppini sairasvuoteen äärellä. Luen psalmia 139. Sen vanhassa käännöksessä on kohta: ”Ja jos sanoisin: ’peittäköön minut pimeys, ja valo ympärilläni tulkoon yöksi’, niin ei pimeyskään olisi sinulle pimeä; yö valaisisi niin kuin päivä, pimeys olisi niin kuin valo.”

Eli ”valo on”! Ei Jeesuskaan turhaan sanonut: ”Minä olen maailman valo”. Yli kaiken pimeän, joka maailmaa pitää pihdeissään, kuuluu viesti: ”Valo on”. Sanat saavat vakuutuksensa, kun jokaisessa kastehetkessä lausutaan: Jeesus sanoi: ”Minä olen maailman valo. Joka minua seuraa, ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on elämän valo”. Siis pimeydenkin keskellä ”valo on”!

Valoisaa kevättä toivottaa
Pekka Turunen, rovasti

För mer information:
Kontakta Pekka Turunen.
Tfn: 0768-76 69 99
Skicka e-post till Pekka Turunen

Sverigefinskt i Svenska kyrkan.

Palveleva puhelin

Joka ilta kello 21-24 | Öppet varje kväll 21-24.
Svenska kyrkans finska telefonjour, en del av svenska kyrkans själavård på finska.