Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Vallentuna församling Besöksadress: Mathiasgården, Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Postadress: Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Telefon:+46(8)51186200 E-post till Vallentuna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Insamlingsprojekt 2017-2019: Rumänien, "Värdigare liv för romer"

Vallentuna församling är en del av den världsvida kyrkan. Kyrkans uppgift har alltid varit att arbeta aktivt för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Vi ska be, men vi ska också arbeta för att göra skillnad. Nästa insamlingsprojekt under åren 2017-2019 handlar om Rumänien. Romer som folkgrupp utsätts ofta för diskriminering och förtryck. Många saknar ID-handlingar och räknas därför inte som medborgare. En stor grupp romer lever helt utanför samhället och saknar möjlighet att försörja sig. De lever i djup fattigdom, har dåliga bostäder eller inga bostäder alls. De har sällan tillgång till sjukvård eller skolor. Allt detta drabbar förstås barnen hårdast. Svenska kyrkan samverkar med Fransiscanorden i Rumänien för att förbättra livssituationen för romer. 

Vallentunas insamlingsprojekt till Rumänien är en del av Svenska kyrkans internationella arbete. Det borgar för trygghet. Ett nära samarbete med lokala hjälparbetare, inga onödiga mellanhänder och en strikt policy för hur insamlande medel ska användas. Pengarna kommer fram, helt enkelt. Det är känt att utbildning och arbete är vägen ut ur fattigdom. Vi vill samla in pengar till det här projektet, för att rädda liv och ge människor verkliga livschanser. 

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkans projekt i Rumänien.

Tfn vx: 08-511 862 00

Projektinformation från Svenska kyrkan
Projektnummer: P220
Land: Rumänien
Tema: Hållbar försörjning

För att ge till det här projektet, märk gåvan med P220.
Plusgiro 90 01 22-3
Bankgiro 900-1223.
Swish: 9001223.